MAE: Atenţionare de călătorie: Condiţii meteorologice severe în SUA

Ioana Dogaru
Internaţional / 22 ianuarie 2016

Nord-estul şi estul Statelor Unite ale Americii se află, în perioada 22 - 24 ianuarie, sub avertizare de condiţii meteorologice severe, informează Ministerul Afacerilor Externe într-o alertă de călătorie.

Potrivit MAE, avertizarea, emisă de Serviciul Naţional de Meteorologie american, vizează statele New Jersey, New York, Pennsylvania, Maryland, Virginia şi Delaware, unde sunt anunţate căderi semnificative de zăpadă, viscol, inundaţii în zonele de coastă, vânt puternic şi furtuni, începând cu 22 ianuarie, până în partea a doua a zilei de 24 ianuarie.

"Autorităţile locale au anunţat că este posibil un volum foarte mare de precipitaţii, iar căderile de zăpadă pot atinge un nivel record în zona Washington DC şi în împrejurimi. Pentru metropola New York, autorităţile locale au emis, de asemenea, o alertă de condiţii nefavorabile de călătorie, având în vedere prognozele de furtună de zăpadă şi viscol, recomandând evitarea deplasărilor începând de sâmbătă, 23 ianuarie 2016, până în după-amiaza zilei de duminică, 24 ianuarie 2016", precizează MAE.

Pentru persoanele care se află în zonele afectate şi care nu pot evita călătoriile în această perioadă, autorităţile recomandă configurarea autovehiculelor pentru călătoria în condiţii de viscol, menţinerea în acestea a unor rezerve de hrană şi apă, precum şi urmărirea, în plan local, a sistemelor de avertizare meteorologică.

Totodată, MAE le recomandă cetăţenilor români care au planificate călătorii către aceste zone să menţină legătura cu companiile aeriene, pentru zborurile către sau din aeroporturile aflate pe raza statelor afectate, având în vedere posibilitatea ca traficul aerian să fie perturbat, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb