MAE confirmă expulzarea unui diplomat român din Rusia

Dragoş Ioniţă
Politică / 30 martie 2018

MAE confirmă expulzarea unui diplomat român din Rusia

Ministerul Afacerilor Externe confirmă declararea de către Federaţia Rusă persona non-grata a unui diplomat român acreditat în Rusia, după o măsură similară adoptată de ţara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie, în cazul atacului de la Salisbury, se arată într-un comunicat al instituţiei, dat astăzi publicităţii.

Prin intermediul documentului, MAE reiterează poziţia sa de "condamnare a oricăror acţiuni care ameninţă securitatea colectivă şi dreptul internaţional".

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat, astăzi, ambasadori şi alţi reprezentanţi diplomatici ai ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în urma cazului Serghei Skripal - fostul agent rus otrăvit la 4 martie în Marea Britanie, acţiune atribuită de Londra Moscovei -, un reprezentant diplomatic al României fiind de asemenea printre cei convocaţi, informează agenţia DPA. Reprezentanţi de la ambasadele Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, Olandei, Croaţiei, Belgiei, Ucrainei, Suediei, Australiei şi Cehiei au fost văzuţi vineri sosind la sediul Ministerului rus de Externe, scrie Reuters. Laurie Bristow, ambasadorul britanic în Rusia, a fost de asemenea, convocat.

Potrivit agenţiei ruse Sputnik, Moscova a cerut deocamdată expulzarea a patru diplomaţi germani, patru diplomaţi polonezi, trei diplomaţi cehi, trei diplomaţi lituanieni, doi diplomaţi italieni, doi diplomaţi olandezi, şi câte un diplomat finlandez, suedez, leton, georgian, precum şi un ataşat militar eston.

Săptămâna aceasta, MAE a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispoziţiilor Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb