MAE: Perturbaţii în circulaţia rutieră din Croaţia pentru sezonul estival

Elena Deacu
Internaţional / 17 iulie 2015

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Republica Croaţia că, în contextul sezonului estival şi al numărului mare de turişti care îşi petrec concediile sau se află în tranzit pe teritoriul croat, circulaţia rutieră de pe principalele autostrăzi şi prin punctele de trecere frontieră s-a intensificat semnificativ, înregistrându-se numeroase blocaje rutiere.

Sunt perioade orare când la punctele de trecere a frontierelor se creează şiruri şi aglomerări de automobile, ce pot atinge lungimi pe carosabil de până la 5 km.

Cele mai mari valori de trafic rutier se înregistrează pe autostrăzile: A1 Zagreb-Split, A3 Zagreb-Bajakovo, A6 Zagreb-Rijeka.

De asemenea, cele mai afectate puncte de trecere frontieră sunt: Bajakovo (Croaţia-Serbia), Metković (Croaţia-Bosnia-Herţegovina), Stara Gradi¹ka (Croaţia-Bosnia-Herţegovina), Zaton Doli (Croaţia-Bosnia-Herţegovina), Klek (Croaţia-Bosnia-Herţegovina), Bregana (Croaţia-Slovenia), Macelj (Croaţia-Slovenia), Ka¹tel (Croaţia-Slovenia), Plovanja (Croaţia-Slovenia), Pasjak (Croaţia-Slovenia) şi Gorican (Croaţia-Ungaria).

Din cauză că situaţia din circulaţia rutieră poate suferi modificări sau perturbări frecvente, se recomandă cetăţenilor români să consulte pagina dedicată de Internet a Automobil Clubului Croat.

Totodată, se recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze teritoriul croat să consulte şi paginile de internet ale Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate, Autorităţii Portuare Croate şi Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă), pentru informaţii actualizate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte site-ul Internet MAE, pentru a obţine informaţii actualizate şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (poate fi descărcată gratuit din "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb