MAE respinge alegaţiile Rusiei la adresa României

A.P.
Miscellanea / 14 august 2020

MAE respinge alegaţiile Rusiei la adresa României

Ministerul Afacerilor Externe respinge categoric alegaţiile şi ameninţările formulate de partea rusă, prin purtătorul de cuvânt al MAE rus, inclusiv referirile la pretinsa rusofobie, pe care le consideră total neadecvate în raport cu spiritul cooperării internaţionale şi al dezvoltării paşnice a relaţiilor internaţionale, se arată într-un comunicat transmis vineri Agerpres.

"MAE reiterează că procesul aliat de consolidare a securităţii în regiunea Mării Negre este parte a răspunsului legitim şi conform dreptului internaţional la intensificarea provocărilor la adresa securităţii euroatlantice după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea şi aprofundarea de către Federaţia Rusă a eforturilor de militarizare a bazinului Mării Negre. În repetate rânduri, atât NATO, cât şi aliaţii au evidenţiat clar că măsurile adoptate în acest scop sunt pur defensive şi conforme cu angajamentele internaţionale, pe care Alianţa Nord-Atlantică le respectă strict. În acelaşi timp, Actul Fondator NATO - Rusia, invocat de partea rusă, se referă în Capitolul I, intitulat Principii, la respectul pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a tuturor statelor, precum şi la dreptul acestora de a alege mijloacele în vederea asigurării propriei securităţi", subliniază MAE.

Precizările Ministerului român de Externe vin în contextul declaraţiilor purtătorului de cuvânt al MAE rus privind intenţia de consolidare a prezenţei militare americane şi NATO pe teritoriul României, detaliază Agerpres.

Joi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a criticat planurile SUA privind desfăşurarea în România a unei părţi din unităţile militare americane retrase din Germania - aşa cum au declarat recent reprezentanţi de rang înalt ai armatei Statelor Unite - şi a denunţat faptul că aceste planuri, la fel ca decizia Pentagonului de a-şi spori prezenţa militară în Polonia şi în ţările baltice, se înscriu în strategia NATO de creare a unui '"arc de tensiune'" la graniţele de vest ale Federaţiei Ruse, potrivit unei sinteze a briefingului postat pe site-ul MAE rus.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ... vedeti voi imediat arc de tensiune in comunitatile cu populatie chineza din estul Rusiei si in centrul / nordul Siberiei ... va uitati in fix alt loc decat sursa problemelor voastre.

    Davai ceas, davai moșie, harașo tovărășie.

    Rusii zic ca ne consolidam.Dar rusii in crimeea nu sau consolidat,fie vorba intre noi.Mai mult ok sa incercam sa zicem ca rusii au dreptate ca nu e bine ca ne consolidam.Atunci Ucrainienii ca nu au intrat nici in Nato nici in ue au iesit mai bine ,fiind neutri? Evident au iesit mai prost.Asa ca Romania sa dea inainte ,oricum a iesit mai bine ca ucraina si militar si economic si ca substinatori reali.Avem articolul 5 ucraina nul are.Asa ca un afront contra romaniei va insemna un afront contra nato.Adica razboi total.Nu cred ca rusia ar risca

    1. Iti trebuie mare tupeu sa sustii ca e normal sa fie soldati americani in coasta RUsiei dar e inacceptabil sa existe soldati rusi in coasta Americii .Se repeta, poate mai in surdina , situatia care a dus la criza rachetelor din Cuba.Nu poate exista coexistenta pasnica daca se opereaza cu etaloane diferite ,daca stindardul este Quod licet Jovi non licet bovi !

      Ce aliverne indrugi si tu pe aici? Uita-te pe harta si vei descoperi ca Rusia si SUA se invecineaza! Intre Rusia si teritoriul SUA sunt doar cateva zeci de kilometri,langa Alaska! Asa ca lasa acadeaua asta cu "trupe americane in coasta Rusiei"! Lasa-te de propaganda putinista! Se apropie sfarsitul dictaturii atat in Rusia cat si in Belarus!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb