România a sprijinit, în cea de-a doua zi a Consiliului Ministerial al OSCE, eforturile preşedinţiei germane în exerciţiu vizând creşterea încrederii în spaţiul cibernetic şi combaterea terorismului, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis redacţiei.
Conform sursei citate, la această reuniune a participat şi ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu în cadrul căreia a fost adoptată, pentru prima dată în ultimii doi ani, o declaraţie ministerială privind negocierile în format 5+2 privind soluţionarea conflictului transnistrean, care "rămâne o prioritate majoră pentru România".
De asemenea, a fost adoptată o decizie ministerială privind eforturile OSCE legate de reducerea riscurilor utilizării tehnologiilor de informaţie şi comunicare, respectiv o declaraţie privind prevenirea şi combaterea terorismului, dar şi decizie vizând prevenirea deplasării transfrontaliere a teroriştilor.
"România a susţinut preşedinţia în exerciţiu a OSCE - Germania în încercarea de a prelua la nivel OSCE definiţia de lucru a antisemitismului, adoptată la Bucureşti, cu prilejul Reuniunii Plenare a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), care a avut loc în mai 2016. În marja reuniunii, ministrul român al Afacerilor Externe s-a întâlnit cu Reprezentantul Personal al Preşedinţiei în Exerciţiu a OSCE pentru Combaterea Antisemitismului, Rabinul Andrew Baker", se mai arată în comunicatul citat.