MAE:  Un cetăţean român şi doi membri ai familiei sale, refugiaţi din Siria, au fost repatriaţi

Adina Lateş
Internaţional / 9 decembrie 2015

Un cetăţean român şi doi membri ai familiei acestuia, cetăţeni sirieni - refugiaţi din 2012 din Siria pe teritoriul Libanului, în localitatea Rayak din Valea Bekaa - au fost repatriaţi, miercuri, pe cale aeriană din Liban, informează Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat remis redacţiei.

Potrivit MAE, repatrierea s-a făcut cu sprijinul misiunii diplomatice române la Beirut şi al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

"Misiunea diplomatică de la Beirut a eliberat documentele necesare repatrierii familiei şi a acordat asistenţă consulară de specialitate în perioada 7-9 decembrie 2015. De asemenea, grupul a fost asistat de către reprezentanţi ai ambasadei, ai OIM, pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare în aeronava cu care au fost repatriaţi. Mai multe organizaţii neguvernamentale internaţionale care acţionează în Valea Bekaa au fost informate cu privire la situaţia familiei, în vederea acordării de sprijin umanitar. Reprezentanţii filialelor OIM din Bucureşti, Beirut şi Damasc au colaborat pentru identificarea unor soluţii financiare pentru repatrierea familiei, asigurând transportul grupului prin suportarea costurilor aferente atât repatrierii, cât şi asigurării unei locuinţe temporare în Bucureşti", precizează MAE.

MAE menţionează că aceste măsuri fac parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de minister cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, în zone cu risc major de securitate, prin intermediul Ambasadelor României la Damasc şi Beirut.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cooperare cu filialele OIM din Bucureşti, Beirut şi Damasc, a intervenit în mod direct pentru a asigura asistenţă şi protecţie consulară, facilitând până în prezent evacuarea şi repatrierea din Siria a unui număr de 709 cetăţeni români şi membri de familie. MAE reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia în timp util de asistenţă şi protecţie consulară", se mai arată în comunicat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb