Magazinele mici din Franţa, închise de autorităţi

A.P.
Internaţional / 3 noiembrie 2020

Magazinele mici din Franţa, închise de autorităţi

Guvernul a decis să facă un gest, dar fără să revină asupra deciziei de a închide magazinele mici pentru a lupta contra răspândirii COVID-19 în Franţa, transmite France24, citată de Rador.

Prim-ministrul, Jean Castex, a anunţat duminică, 1 noiembrie, într-un interviu la telejurnalul de la ora 20 de pe TF1 că supermarketurile deschise vor trebui să blocheze accesul la raioanele de produse neesenţiale începând de marţi.

"Cu siguranţă nu este momentul să revenim asupra măsurilor anunţate, e mult prea devreme", a estimat şeful guvernului care i-a îndemnat pe "toţi şi toate, dincolo de comercianţi, (să fie) extrem de vigilenţi" şi să respecte izolarea: "E în joc supravieţuirea economiei, e în joc sănătatea noastră colectivă", a insistat el.

"Vânzarea produselor care (...) sunt deja interzise în magazinele de proximitate" vor fi de asemenea interzise "în supermarketuri" începând de marţi, a adăugat prim-ministrul.

O nouă evaluare peste 15 zile

Recunoscând că este "sfâşietor", Jean Castex a promis să "susţină masiv (aceste magazine) pentru ca ele să nu se închidă".

"Am decis deja să ne întâlnim să vedem dacă situaţia se ameliorează, cum vor putea ieşi treptat din această situaţie, este o conciliere între imperativele economice şi imperativele sanitare", a adăugat el. "Dar astăzi, este clar, prioritatea este protejarea sănătăţii concetăţenilor noştri".

Prim-ministrul a afirmat că înţelege că francezii "se plâng", adăugând că se va face o reevaluare "peste 15 zile şi apoi, mai ales, la termenul de 1 decembrie fixat ca sfârşit al acestei perioade de izolare".

"Le spun acestor comercianţi şi tuturor celorlalţi, cu cât veţi respecta mai bine regulile astăzi, pentru toţi cetăţenii, cu cât veţi respecta toate aceste restricţii de securitate sanitară, cu atât vom putea ieşi mai repede", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. jeguri de politicieni mincinosi platiti grosolan de gigantii Big Tech si de cei bancari sa distruga economia privata fizica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb