Mai multe oportunităţi de angajare pentru specialiştii cu experienţă în 2020

A.M.
Companii / 4 februarie 2020

Mai multe oportunităţi de angajare pentru specialiştii cu experienţă în 2020

Lansat la începutul acestui an, Raportul Hipo - Piaţa forţei de muncă în 2020 este o radiografie a pieţei forţei de muncă din România, analizând aspecte precum salariile românilor, beneficiile oferite de companii, abilităţi urmărite la angajare şi multe altele.

Cum evolueazaă numărul de angajaţi în funcţie de nivelul de experienţă?

Dacă procentul job-urilor pentru juniori a rămas similar, pentru poziţiile de manageri s-a înregistrat o scădere cu 8%, de la 12% (2019) la 4%.

În ceea ce priveşte poziţiile pentru specialişti cu experienţă, angajatorii sunt optimişti, astfel aproximativ jumătate dintre companii au declarat că vor recruta candidaţi cu peste 3 ani experienţă.

Pentru al doilea an consecutiv, top 3 domenii cu cele mai multe joburi a rămas constant: IT Software, Vânzări şi Customer Support.

Cresc salariile angajaţilor

În 2020, 70% dintre angajatori preconizează creşteri salariale, faţă de 68% în 2019.

Beneficiile extra-salariale oferite de companii rămân constante, ca şi în anii precedenţi. Astfel, în top se află tichetele de masă, abonamentul de sănătate la clinici private şi programul de lucru flexibil.

Dacă aşteptările salariale ale candidaţilor din domeniul Business pornesc de la 2.325 RON, pentru cei din IT&C şi Inginerie încep de la 2.500 RON. Diferenţele devin exponenţial mai vizibile odată cu creşterea nivelului de experienţă.

Pentru candidaţii seniori, cei din domeniul IT au cele mai mari aşteptări salariale (8000 RON), în timp ce cele mai mici sunt la candidaţii din domeniul Business (5.000 RON), potrivit studiului "Cei mai doriţi angajatori în 2019" realizat de Catalyst Solutions.

Experienţa profesională - principalul criteriu de recrutare a candidaţilor

Indiferent dacă sunt juniori sau specialişti cu experienţă, companiile vor acorda o mai mare importanţă experienţei profesionale anterioare din CV-urile candidaţilor.

Pentru seniori alte criterii care vor conta la angajare sunt abilităţile specifice necesare pentru job-ul ales, pasiunea pentru domeniul în care activează şi compatibilitatea între aşteptările salariale şi oferta companiei.

Internship-urile sau stagiile de practică, specializarea de la facultate/masterul urmat sau activităţile extracurriculare sunt alte elemente pe care angajatorii le urmăresc în CV-urile juniorilor.

Raportul Hipo - Piaţa forţei de Muncă în 2020 poate fi descărcat de pe hipo.ro şi oferă informaţii despre schimbările apărute în piaţă, valoroase pentru orice candidat sau angajat din România.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb