MAI şi CNMR vor întocmi o evaluare vizând criteriile şi condiţiile de pensionare

Cristina Radu
Politică / 10 august 2017

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (Sursa foto: Facebook)

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (Sursa foto: Facebook)

Ministerul Afacerilor Interne şi Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) vor întocmi o evaluare vizând criteriile şi condiţiile de pensionare la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene în perioada următoare. Evaluarea are scopul de a fi avută în vedere în raport cu legislaţia actuală din România, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan şi reprezentanţii conducerii MAI au primit astăzi vizita reprezentanţilor Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR). Cu această ocazie, au fost abordate o serie de teme de interes pentru organizaţiile membre ale Coaliţiei, în raport de activitatea şi priorităţile MAI.

Organizaţiile membre ale CNMR şi-au exprimat susţinerea pentru demersurile MAI de întărire a autorităţii poliţistului atât în plan legislativ, cât şi prin mijloacele de protecţie personală, în urma discuţiilor care au vizat întărirea autorităţii poliţiştilor, modificările aduse legii pensiilor militare, statutul poliţistului, relaţia dintre Poliţia Naţională şi Poliţia Locală, prevenirea şi educaţia juridică în şcoli, conform sursei.

Ministerul Afacerilor Interne şi-a exprimat disponibilitatea de a participa într-un grup de lucru, alături de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, la propunerea CNMR. Grupul urmează să analizeze actualele reglementări, competenţe şi suprapuneri în planul percepţiei publice dintre poliţiştii locali şi poliţiştii aparţinând Poliţiei Naţionale, potrivit documentului Ministerului.

Reprezentanţii CNMR vor prezenta conducerii ministerului, pentru evaluare şi consultare, elementele unui proiect intitulat "Poliţia Şcolilor", ca urmare a aprecierii importanţei activităţii preventive şi a educaţiei juridice în unităţile de învăţământ.

Preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu, a atenţionat în cadrul discuţiilor asupra riscului fenomenului migraţionist care se poate dezvolta la frontiera de Sud-Vest în perioada următoare şi asupra importanţei motivării poliţiştilor care îşi desfăşoară activitatea în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, potrivit comunicatului oficial.

MAI şi CNMR au convenit ca discuţiile următoare să includă şi aspecte referitoare la relaţiile internaţionale, în condiţiile în care MAI are o reţea de ataşaţi de afaceri interne care asigură cooperarea poliţienească vizând cetăţenii români din străinătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb