MÂINE Începe vaccinarea cu serul AstraZeneca

J.P.
Miscellanea / 14 februarie 2021

Începe vaccinarea cu serul AstraZeneca

Peste 142.000 persoane s-au programat, până duminică seară, pentru a se imuniza cu vaccinul produs de AstraZeneca. Din totalul acestora, 60.671 sunt femei, iar 72.429 sunt bărbaţi, conform Hotnews.

În total, sunt 1,5 milioane de programări pentru vaccinare, potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării.

"De mâine dimineaţă sunt contorizate 1,5 milioane de programări. Sunt 673.593 programări şi persoane programate pentru prima doză, plus 923.247 programări pentru doza de rapel (673.593 pers cu prima doza + 249.654 doar cu rapel)", precizează Comitetul.

La sfârşitul săptămânii trecute, în doar 24 de ore, numărul programărilor pe platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depăşise 100.000 de persoane.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început în data de 10 februarie şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie - 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, la nivel naţional vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală.

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, dupa Pfizer BioNTech şi Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca va fi testat pe copii într-un nou studiu clinic în Marea Britanie, informa The Guardian. Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a stabili dacă serul - cunoscut sub numele ChAdOx1 nCoV-19 - produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Descriere şi mecanism de acţiune

Vaccinul AstraZeneca este un vaccin monovalent compus dintr-un singur vector adenoviral modificat (un virus inofensiv), care transmite celulelor umane "instrucţiunile" necesare producerii proteinei Spike unice, specifică virusului care provoacă boala COVID-19. Sistemul imunitar al persoanei recunoaşte că această proteină specifică nu ar trebui să se afle în organism şi reacţionează prin producerea de mijloace de apărare naturale împotriva infecţiei SARS-CoV-2. Vaccinul se administrează doar intramuscular.

Vaccinul AstraZeneca este disponibil în flacoane de 4 ml suspensie, cu 8 doze, respectiv de 5 ml suspensie, cu 10 doze. Vaccinul se păstrează la temperaturi între +2 şi +8 grade Celsius, cu menţinerea lanţului de frig impus de producător, şi are o stabilitate de 6 luni înainte de prima utilizare. Distribuţia se realizează prin modalităţi standard, în maşini frigorifice, containere şi cutii frigorifice, cu monitorizarea temperaturii, iar dozele de vaccin vor fi destribuite către depozite regionale şi centrele de vaccinare.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România. Primele două vaccinuri - Pfizer/BioNTech şi Moderna - funcţionează pe bază de ARN mesager.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. am citit acum in Gandul ca la Ministerul Sanatatii se fac demersuri pentru 2021 sa se treaca la vaccinarea obligatorie a populatiei (prin amendarea Legii Vaccinarii propuse de Tudose cand era prim-ministru).

    m-am gandit sa amintesc aici acest mic detaliu.... :) asta ca sa nu va mire de ce vor fi miscari sociale in cadrul dictaturii sanitare. 

    reamintesc ca am zis ca in trim 3/2021 si mai ales in trim 4/2021 vor fugari oamenii cu seringa sa ii vaccineze. "Maaaarea sustinere" a populatie pentru vaccinare e o mare minciuna mediatica.  

    am zis-o prin noiembrie 2020 sau octombrie 2020.  

    pas cu pas totul se indeplineste indiferent ce spume fac la gura detractorii  

     

    Haterii sunt ceea ce sunt tocmai datorita conditiei lor energetice joase.... urasc, sunt rai, ataca, sunt violenti, deconstruiesc ... implicit nu au cum sa aiba capacitatea, darul de a vedea in viitor. Ei sunt de o conditie joasa, inferioara. E aceeasi comparatie dintre un hater si ceva inferior lui - un urangutan. E o diferenta de clasa.  

     

    eu cand zic, asa este! 

    tot ce zic se indeplineste.  

    1. "reamintesc ca am zis ca in trim 3/2021 si mai ales in trim 4/2021 vor fugari oamenii cu seringa sa ii vaccineze."

      frazele de linistire a populatiei ca "vaccinarea e optionala, ca asa e civilizat" etc... sunt vrajeala, e praf in ochi 

      inca o data reamintesc: VETI FI TOTI VACCINATI CU FORTA!  

      Nu scapa satanistii ocazia sa reteze gena VMAT2 din fiecare dintre voi! Cum sa scape ocazia sa rupa conexiunea organica om-Dumnezeu? Nu ar scapa asa o sansa!  

      ... esti infailibil. Imbatabil. Invulnerabil. Inexpugnabil etc etc etc.

      Doar nu mai uita sa iei pastila verde in fiecare seara, atata te rog, ca uite ce se intampla cand uiti... 

      Altfel, in prostia mea, inca astept epidemia aia de ciuma chinezeasca pe care o profeteai acum vreo cinci-sase luni chiar aici, in Bursa. Parca imi amintesc ca urma sa explodeze in China prin noiembrie, iar prin fe-martie - adica pe-acum - sa devasteze Europa. Asa-ti spusesera tie niste insi aproape la fel de atotstiutori ca si tine. 

      Bine, OK, de fapt niciuna din profetiile tale nu cred ca s-a indeplinit inca, dar nu trebuie sa ne incurcam cu astfel de maruntisuri. Vorba lui Murphy, niciodata sa nu lasi faptele sa stea in calea unei bune teorii. 

      Altfel, ce sa zic... In vremuri normale si tu si celalalt vizionar-atoatestiutor, Cristian (asta daca nu sunteti doar unul, cum pare destul de probabil), ati fi priviti cu o combinatie de amuzament-condescendenta, precum nebunii care urla singuri prin parcuri sau prin pietele publice. Insa vremurile sunt alea care sunt si mi se pare ca tu/voi turnati gaz pe foc si-ar trebui sa fiti tratati ca niste incendiatori. 

      N-am din pacate timp sa iau "la mana" colectia Bursa de la inceputul lui 2020 incoace ca sa vedem cate din profetiile tale s-au indeplinit - probabil niciuna. Un Orson Welles de mana a saptesprezecea. 

      If you want to predict right, you must predict often :)

      Sau, daca vrei, si un ceas stricat tot arata ora corect de 2 ori pe zi. 

      Ai ajuns sa te citezi singur...

      Nu-i a buna, trebuie sa-ti schimbi tratamentul! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb