Majoritatea PSD-iştilor din Senat au studii îndoielnice sau chiar deloc

A.P.
Politică / 15 iulie 2020

Carmen Dan

Carmen Dan

Comisia juridică din Senat amână de peste o săptămână să avizeze forma finală a legii carantinei. În acest timp, sute de bolnavi infectaţi cu COVID părăsesc spitalul punând în pericol vieţilor altor mii de concetăţeni, conform Newsweek.ro.

Majoritatea PSD-iştilor din Comisia juridică a Senatului au studii îndoielnice de drept sau, pur şi simplu, nu le au, susţine newsweek.ro.

În Comisia juridică de la Senat sunt 11 parlamentari din care majoritatea - 6 - sunt de la PSD.

Preşedintele Şerban Nicolae, verdict de plagiat. Albit de Ioan-Aurel Pop

Şeful Comisiei Juridice este Şerban Nicolae. În 1997 a dobândit o licenţă în drept. Deşi nu a făcut niciun curs în domeniu, Şerban Niculae devine, la 40 de ani, doctor în relaţii internaţionale şi studii europene. Nicolae nu spune în cv-ul de la Senat unde a urmat studiile.

Potrivit sursei citate, Teza de doctorat a lui Şerban Nicolae a fost declarată plagiat de Comisia de specialişti din cadrul CNATDCU. Comisia a şi propus să îi fie retras titlul după o analiză amănunţită. În document, au fost identificate fragmente pe care Nicolae le-a furat de la alţi autori şi le-a pus în teza sa de doctorat fără nicio altă menţiune. Comisia a propus retragerea titlului de doctor.

Pe baza analizei făcută de această Comisie, verdictul a fost votat de către membri Consiliului General al CNATDCU. De obicei este un vot formal pentru că membrii Consiliului General au diverse specialităţi (spre exemplu medicină, matematică, chimie etc). În timp ce membrii Comisiei care au dat verdictul de plagiat au studii temeinice în respectivul domeniu (în cazul lui Şerban - relaţii internaţionale).

În mod absolut surprinzător nespecialiştii din Consiliul General au întors verdictul de plagiat dat de Comisia de specialişti ai CNATDCU. Prin semnătura lui Ioan Aurel Pop verdictul de plagiat primit de Şerban Nicolae a fost schimbat. Prin votul Consiliului Genereal al CNATDCU, teza de doctorat a lui Nicolae a fost votată ca fiind un neplagiat, informează newsweek.

Există o explicaţie. Teza de doctorat considerată plagiat de Comisia CNATDCU a fost susţinută la Universitatea Babes Bolyiai. Rectorul acestei universităţi, Ioan-Aurel Pop este chiar preşedintele CNATDCU. Aşa se poate explica de ce Consiliul General al CNATCDU, condus de Aurel-Pop, a întors verdictul Comisiei de specialişti.

Carmen Dan, un deceniu pentru o diplomă

Potrivit newsweek.ro, Secretarul Comisiei Juridice este Carmen Dan, fost ministru de Interne responsabilă de reprimarea manifestaţiei din 10 august 2018.

Newsweek România a scris, în exclusivitate, despre modul dubios în care Carmen Dan şi-a obţinut dipplomele.

Newsweek România a aflat, după o corespondenţă care s-a derulat pe parcursul mai multor luni, că ministrul Carmen Dan a absolvit, la vârsta de 30 de ani, o facultate privată la fără frecvenţă.

Licenţa a primit-o doi ani mai târziu. În mod bizar, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) susţine că ministrul a început cursurile cu cel puţin un an înainte ca Universitatea Ecologică să obţină autorizarea provizorie de funcţionare.

Carmen Dan oferă în cv-ul său informaţii lacunare despre formarea sa educaţională: "liceul de filolologie - istorie Zoia Kosmodemianskaia, Bucureşti, absolventă 1989". Apoi, "Facultatea de drept, Universitatea Ecologică Bucureşti, examen de licenţă-iulie 2000". Carmen Dan a avut nevoie de 11 ani de pentru a obţine diploma de facultate - o perioadă de aproape trei ori mai îndelungată decât normal.

Universitatea Ecologică din Bucureşti ne-a precizat: "Doamna Carmen-Daniela V.Dan a fost studenta Universităţii Ecologice din Bucureşti, admisă prin concurs în sesiunea septembrie 1994 la Facultatea de Drept. Perioada de şcolarizare a fost 1994 - 1999, sustin newsweek.ro.

A susţinut şi promovat examenul de licenţă la Academia de Poliţie Alexandu Ioan Cuza Bucureşti în sesiunea iulie 2000. Activităţile didactice aferente programului fără frecvenţă - forma de studii urmată, s-au desfăşurat în format modular. Restul informaţiilor nu pot fi furnziate fără acordul scris al doamnei Carmen Daniela Dan". A semnat răspunsul chiar rectorul Universităţii Ecologice Bucureşti, Giuliano Tevi.

Brăiloiu se poate ruşina cu studiile de drept

Tit Liviu Brăiloiu este membru al Comisiei Juridice şi un tip foarte discret în privinţa studiilor făcute.

Pe site-ul Senatului nu şi-a trecut biografia.

A fost în schimb publicată, în 2008, de site-ul constanteanul.com şi începe la vârsta de 31 de ani. În 1995, Tit Brăiloiu menţionează că a activat patru ani în turism, fără a oferi, însă, alte detalii.

Ca să nu rămână doar cu Liceul Industrial Eforie, actualul senator a terminat, la 35 de ani, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Bucureşti - Facultatea de Drept. Evident, majoritatea dintre voi nu aţi auzit de această instituţie, care are fix două facultăţi.

Prima este de "Arte şi Ştiinţe". A doua însumează: ştiinţele economice, cele juridice şi administrative.

Şi se numeşte, desigur: "Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative".

De ce să urmezi 3 facultăţi când Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte ţi le oferă pe toate în una singură? Specializarea Drept din cadrul Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea din Bucureşti a fost inclusă în categoria E, cea mai proastă, potrivit ierarhiei Ministerului Educaţiei.

Preda Radu Cosmin, nici o treabă cu ştiinţele juridice.

Un alt membru al Comisiei Juridice din partea PSD nu are nicio treabă cu studiile de drept. La 40 de ani, Cosmin Preda a absolvit Universitatea din Craiova, Facultatea de Mecanică, Craiova şi atât. A lucrat numai la stat: în Parlamentul României, la primăria Craiova şi la Consiliul Judeţean Dolj.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. pai la ce ne sunt necesari oameni de specialitate cand specialitatea in institutiile statului le reprezinta "pila cunostinta si relatiile"

    cei enumerati mai sunt cum sunt insa daca va aruncati un ochi peste ceilalti "de umplutura" va veti cruci  

    ASTIA NE HOTARESC SOARTA, NIVELUL DE TRAI, SANATATEA, VIITORUL ETC atat a noastra cat si a copiilor nostri

    de ce initiativa "fara penali" nu se poate completa cu " stabilirea nivelului de IQ, adica sa fie supraunitar (da ), evident daca se doreste, daca nu un simplu examen medical: sa stea bine cu bratele, adica sa poata ridica mana cand tr sa voteze! 

    1. am vazut ce specialisti au pnl ...dictatura stalinista

    Ro. e în plop și plopul în aer !!!

    La liberali predomina facultatile de rahat + masteratul la SRI, MAPN sau pe repede inainte la cine stie ce facultate particulara. Situataia la liberali este si mai dubioasa dar voi nu veti scrie despre studiile Alinei Gorghiu de exemplu..

    1. Ce manipulare ,ce diversiune!Cand nu le convine ceva , membrilor HOLERA GALBENA, nu le ramane decat sa improste cu noroi in altii ,in loc sa se uite la pleiada de" fonfaiti" ( CATU , TATARU ,PREDOIU ,GRINDA) DIN GUVERNUL P.N.L.!?

      Turcan a facut facultatea la Moscova. E mai tare. In plus, este specializata in saltele dupa cum zicea Lucovid.

      Cred ca au si pnl prostii sai , dar sa spui , de ex de tataru ca este doar un fonfait mi se pare o prostie ; si in general fonfaiala nu are legatura cu studiile sau stiinta de carte - profesorii mei , niste colosi in domeniile lor , nu excelau la prezenta fizica , sau la gargara.Dar se pare ca nu ai avut ocazia sa cunosti prea multi profesori sau oameni calificati .

    "Teza de doctorat considerată plagiat de Comisia CNATDCU a fost susţinută la Universitatea Babes Bolyiai" :-)...make, tu i-ai angajat pe analfabetii astia sa scrie articole sau ti-au fost "recomandati"? PS: amploaiatii tai unde au studiile facute, la SNSPA sau la Baneasa?

    1. Trebuia sa spun fonfaniti dar la acesti indivizi ,nici nu intelegi ce spun si le-am zis fonfaiti( inghit si cuvintele)Uitati-va ce moaca de expirati au (in frunte cu Orban.Nu credeam ca un inginer gandeste ca un elev mediocru de clasa10-a.)In afara de venin si latrat HOLERA GALBENA este un nimic.(N-am votat si nu votez cu CIUMA ROSIE , CARE S-A PREDAT IN MAINILE LUI IOHANNIS .(Si care si in on line este paralizata)Asa cum liberalii nu erau cu nimic de acord cu ce facea P.S D-ul asa si P.S.D-ul trebuia sa voteze contra peste tot.POATE ASA PARTIDELE O SA SE RESPECTE SI O SA FIE CORECTE INTRE ELE SI SA GUVERNEZE PENTRU POPOR si nu pentru structurile lor MAFIOTE.

    Marele acad.prof.univ.dr.ioan Aurel Pop băgat în chestia asta? Nu-mi vine să cred!? Va candida si la Președinție?

    Și totuși, ce MARE carte a scris acest MARE academician? ÎN mod normal un academician ar trebui să scrie o carte de referință iar dacă e si prof.de istorie cartea respectivă ar trebui știută! Care e? 

    1. cartea "Asul de trefla" si e una din cartile cu care ei joaca popa-prostu in Academie...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb