MANUEL DONESCU, SECRETAR DE STAT: "Practicile de responsabilitate socială, un avantaj competitiv pentru companii"

F.A.
Companii / 20 mai 2013

Manuel Donescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a participat vineri la dezbaterea Politici publice de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR) în Europa şi în România, organizată în cadrul celei de-a III-a ediţii a conferinţelor European CSR Lessons, conform unui comunicat de presă.

Manuel Donescu a subliniat că "la nivelul Ministerului Economiei, îndeosebi al comerţului exterior, activitate pe care o coordonez, am acţionat constant pentru promovarea şi susţinerea integrării practicilor de CSR în cadrul companiilor din România în baza principiilor şi directivelor UE, ghidului UN Global Compact, precum şi liniilor directoare ale OCDE".

Secretarul de stat pentru comerţ exterior a menţionat că practicile de responsabilitate socială constituie un avantaj competitiv pentru companii, inclusiv pentru IMM-urile din România. Aceste practici, promovate cu succes de companiile multinaţionale, sunt cu atât mai importante pentru exportatorii români în condiţiile în care, atât partenerii de afaceri din economiile dezvoltate cât şi investitorii solicită îndeplinirea unor standarde etice, sociale şi de mediu, internaţional acceptate, se arată în comunicat.

Raportarea de către marile companii occidentale a impactului CSR va conduce la accelerarea procesului de integrare voluntară a unor standarde de către furnizorii din România. "Este o evoluţie economică firească: exportatorii români au privit iniţial ca o necesitate aceste standarde pentru a fi în măsură să furnizeze mărfuri pe pieţele internaţionale dezvoltate, ulterior devenind o normalitate. Un exemplu îl constituie aplicarea sistemelor de management sau obţinerea certificărilor de specialitate", a precizat secretarul de stat Donescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb