MANUEL DONESCU, SECRETAR DE STAT: "Produsele cu valoare adăugată ridicată - o pondere tot mai mare la exportul românesc"

F.A.
Companii / 5 iunie 2013

Manuel Donescu, secretar de stat în Ministerul Economiei a efectuat, în perioada 4 - 5 iunie, o vizită de lucru în Norvegia, conform unui comunicat de presă.

"Doresc să evidenţiez importanţa creşterii ponderii produselor de înaltă tehnicitate la exportul românesc, fapt demonstrat de trecerea de la exportul de corpuri de nave, la exportul de nave specializate, complet echipate. Produsele cu valoare adăugată ridicată, precum sisteme de navigare şi IT, echipamente electrice şi electronice sau serviciile de proiectare şi design naval vor reprezenta o contribuţie românească, tot mai prezentă, în lanţul valoric global", a declarat, cu această ocazie, Manuel Donescu.

Oficialul român a afirmat că firmele româneşti, participante la Târgul Internaţional NorShipping 2013, se prezintă cu produse performante, de top mondial, fiind preconizată semnarea unor contracte, în zilele următoare, în valoare de circa 60 milioane euro.

Programul secretarului de stat român a inclus o întâlnire cu Halvard Ingebrigtsen, adjunct al ministrului comerţului şi industriei din Norvegia fiind abordate probleme curente şi de perspectivă ale schimburilor comerciale şi cooperării economice bilaterale, inclusiv valorificarea cât mai eficientă a programelor de asistenţă financiară acordate României prin granturile norvegiene.

Secretarul de stat s-a mai întâlnit cu conducerile instituţiei guvernamentale de promovare economică Innovation Norway, Camerei de Comerţ Oslo, Camerei Bilaterale de Comerţ Norvegia - România, precum şi ai unor firme şi companii locale prezente în România sau interesate să colaboreze cu parteneri din ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb