Marcel Boloş participă la reuniunile de primăvară ale FMI şi Grupului Băncii Mondiale

S.B.
Politică / 17 aprilie

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, conduce delegaţia României la reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Grupului Băncii Mondiale (BM), de la Washington, informează news.ro.

În prima zi a discuţiilor, reprezentanţii Băncii Mondiale au oferit asigurări că vor accelera procesul de contractare pentru împrumuturi de aproximativ 1 miliard de euro.

"Agenda a cuprins astăzi, în prima zi a vizitei, întâlniri de lucru cu doamna Antonella Bassani, Vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, din cadrul Băncii Mondiale (alături de echipa sa tehnică) şi domnul Eugene Ruggenaath, Director Executiv Constituenta Olandeză a Băncii Mondiale. «Le spunem deseori ţărilor din regiune, uitaţi-vă la România cum utilizează instrumentele pentru dezvoltare, sunt un exemplu de urmat», a fost un aspect comun subliniat de oficialii Băncii Mondiale în discuţiile cu ministrul Marcel Boloş şi echipa sa", au transmis, miercuri seară, reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Potrivit acestora, reprezentanţii Băncii Mondiale au oferit asigurări că vor accelera procesul de contractare pentru împrumuturi de aproximativ 1 miliard de euro pentru:

- politici de dezvoltare care vizează creştere verde şi incluzivă (Development Policy Financing/Loan - DPF/DPL);

- managementul riscurilor în caz de catastrofe (Catastrophic Deferred Drawdown Option- CAT-DDO).

"Dată fiind importanţa împrumuturilor pentru politica de dezvoltare în promovarea măsurilor de reformă, suntem recunoscători pentru sprijinul remarcabil în implementarea şi finalizarea cu succes a celor două operaţiuni pentru creştere verde şi favorabilă incluziunii în 2022 şi 2023", a transmis ministrul Marcel Boloş.

Potrivit datelor transmise de oficialii Ministerului Finanţelor, partea română a subliniat că România va continua să îşi menţină echilibrul macroeconomic şi angajamentul ferm să continue reformele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, fonduri europene substanţiale care vor contribui la investiţii cu efecte multiplicatoare semnificative.

"Oficialii români au precizat că este nevoie de sprijinul continuu al Băncii, pentru finanţare complementară, pentru ca toate aceste oportunităţi să fie valorificate. Ministrul român de finanţe a transmis oficialilor Băncii Mondiale că se bazează în continuare pe sprijinul International Finance Corporation pentru investiţiile private în România, prin identificarea de noi oportunităţi de finanţare, pentru a contribui la reducerea decalajelor de infrastructură din România la nivelul transporturilor, energiei regenerabile, deşeurilor şi tratării apei. În acest sens, a invitat echipele tehnice ale Băncii Mondiale în România să colaboreze că echipa MF", se mai arată în comunicatul Ministerului Finanţelor.

"Ne menţinem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică şi suntem ferm angajaţi într-un amplu proces de reforme, care au ca rezultat creşterea economiei româneşti şi susţinerea unui nou cadru de dezvoltare durabilă, justă şi incluzivă", a conchis Marcel Boloş.

Ministerul Finanţelor anunţă, de asemenea, că IFC doreşte să se implice activ în sprijinirea implementării proiectelor prioritare de parteneriat public-privat (PPP) în domeniul sănătăţii (Timişoara, Ploieşti) sau managementul deşeurilor/economie circulară (Braşov, Constanţa).

Reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Grupului Băncii Mondiale (BM) se desfăşoară între 15-20 aprilie 2024.

Printre temele abordate în cadrul Reuniunilor se numără perspectivele economice mondiale, eradicarea sărăciei, dezvoltarea economică.

Raportat la dimensiunea expunerii IFC în regiune, România este prima ţară ca portofoliu IFC şi în primele 10 state din lume, cu un portofoliu de 2,1 miliarde de dolari, reprezentând a zecea cea mai mare expunere la nivel global, cu peste 7 miliarde de dolari investiţi în diverse sectoare din 1991.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb