MARCEL BOLOŞ: ''Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este documentul de căpătâi al României pentru perioada următoare''

G.U.
Macroeconomie / 9 noiembrie 2020

''Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este documentul de căpătâi al României pentru perioada următoare''

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost elaborat sub formă de draft la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, iar documentul reprezintă sumarul activităţilor avute în vedere pentru dezvoltarea ţării în perioada următoare, a declarat, astăzi, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

"Avem într-o fază de draft, la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - este documentul de căpătâi al României pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea în perioada următoare, este sumarul activităţilor pe care le-am avut în vedere pentru exerciţiul financiar viitor", a spus Boloş.

El a precizat că măsurile în vreme de pandemie, fie că discutăm despre mediul de afaceri, problema şomajului sau pentru sistemul sanitar, sunt o prioritate.

"Pentru perioada următoare, pe politica de coeziune, România este pentru prima dată în situaţia în care am trimis acordul de parteneriat împreună cu programele operaţionale la Comisia Europeană, se derulează în momentul de faţă negocierea informală, pentru că deocamdată nu este definitivat regulamentul comun pentru ca aceste demersuri să intre în perioada oficială. Aşadar, pentru politica de coeziune, suntem în această situaţie în care avem trimise acordul de parteneriat şi programele operaţionale care vor sta la baza accesării celor 28,2 miliarde de euro", a spus ministrul.

Din fondurile europene pentru următoarea perioadă, 30,4 miliarde euro sunt destinaţi instrumentului de finanţare "Mecanismul de redresare şi rezilienţă" structuraţi sub formă de granturi 13,7 miliarde euro şi sub formă de împrumuturi 16,7 miliarde euro, informează Agerpres.

Din total, 65% vor merge către tranziţie verde şi schimbări climatice, 20% - către servicii publice, dezvoltare urbană şi valorificarea patrimoniului, iar 15% către competitivitate economică şi rezilienţă.

Pentru politica de coeziune a fost agreat un buget de 28,2 miliarde de euro pentru perioada 2021 - 2027.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb