Marcel Ciolacu anunţă eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate

F.D.
Politică / 31 iulie 2023

Marcel Ciolacu anunţă eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că împreună cu partenerii de guvernare a ajuns la un acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum a cheltuielilor statului. Astfel, vor fi eliminate cele 200.000 de posturi bugetare neocupate, ceea ce va duce "la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări şi desfiinţări de instituţii", potrivit News.ro.

Totodată, şeful Guvernului a mai precizat că va fi redus şi numărul de funcţii de conducere în sistemul public şi plafonate îndemnizaţiile de conducere la societăţile de stat. "În acelaşi timp, resursele naturale, aflate în proprietatea statului, nu vor mai fi concesionate la preţuri ridicole: de aceea, primul pas este actualizarea tuturor redevenţelor cu rata infaţiei", a mai anunţat liderul PSD. Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a precizat că a fost decisă în coaliţie să fie făcută o economie la bugetul de stat de aproximativ 12 miliarde lei, pe acest an, 6 miliarde de lei după punerea în aplicare a măsurilor de reducere a cheltuielilor statului şi 6 miliarde lei din asigurarea de noi venituri.

Acesta a mai spus că printre măsurile acestui plan se numără reducerea cu minim 20% a numărului de secretari de stat şi reducerea la jumătate a numărului de membri ai cabinetelor autorităţilor locale, comasarea între instituţii subordonate Parlamentului, Guvernului sau ministerelor, descentralizarea unor servicii, cât şi prioritizarea programelor naţionale de investiţii. O altă măsură vizată este cea de reducere cu 50% a numărului consilierilor persoanelor din conducerea companiilor de stat, precum şi diminuarea lumărul membrilor consiliilor de administraţie la cel mult şapte persoane, iar al celor din Comitetele de specialitate la cinci persoane.

"Am reuşit astăzi, alături de partenerii de guvernare, să cădem de acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum posibil a cheltuielilor statului. Principiul care stă la baza acestui plan este că, în efortul de diminuare a deficitului bugetar, greul trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetăţeanul şi mediul privat!", a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.

El a mai spus că liderii coaliţiei de guvernare au indentificat astfel, "zeci de măsuri care, dincolo de eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate, vor duce la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări şi desfiinţări de instituţii".

Prim-ministrul social-democrat a adăugat că resursele naturale aflate în proprietatea statului nu vor mai fi concesionate la preţuri ridicole şi a subliniat că vor fi actualizate toate redevenţele cu rata inflaţiei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Nu eliminarati nimic ca acele posturi erau si asa neocupate.

    Dati afara DIN CEI ANGAJATI CA SI ASA SUNT MULTI CARE NU FAC NIMIC. 

    Bre,Ciolacule iara ne crezi fraieri? Intre timp crerati inca o agentie care sa supravegheze managerii numiti in companiile statului adica inca 88 de posturi bine platite care nu fac nimic.

    1. Nu sunteti ma fraieri,sunteti prosti. Bine ca cei de dreapta care au guvernat pana la CIOLACU,v_a dat lapte suedez,cu plăcută suedeză,de dreapta. MAI SUNT MILIOANE CA TINE.

      Corect!

    Daca veti actualiza numai pe anul acesta, e nimic! De ce va temeti atat de tare de 2 sau 3 procente crestere la tva care se pot incasa sigur? Toate tipetele privind cresterea tva sunt ridicole pt ca firmele nu sunt afectate decat putin :cu diferenta mica intre tva colectata si tva decontata. E mai bine sa plateasca guvernul dobanzi si variatii de curs in valuta? Cei care tippa contra tva sunt si cei care acuza dobanzile la datoria publica! Si nu uitati nici de firmele bidon cu proprietari anonimi off shore, la casute postale. Pe linia asta exista acorduri si legislatie internationala care declara evaziunea de tipul asta ca fiind ilegala! Si daca se poate afla ca sunt off shore dar bani sifonati din Romania fiscul poate interveni chiar cu confiscaprea.

    1. vai de capul vostru cu tva ul nu afecteaza firmele. tva nu e deductibil pt cheltuielile cu salariile. deci practic nu e doar taxa pe valoarea adaugata ci taxa pe valoarea adaugata plus salarii. capisci?

      DOMNULE CIOLACU. Pe langa incetarea finantarii celor 200000 de locuri de munca bugetate dar neocupate,mai adaugati inca unu, oprirea bugetarii salariului pe care il primeste un membru de marca al psd si anume VASALE a lui DANCU,care cu ideile izvorate din putul gandirii lui,aduce mari DESERVICII nu numai PSD ci chiar si ARMATEI.Iata ce scrie marele MAZGALITOR de OPINII in legatura cu STADIONUL STEAUA. Dupa gandirea lui,desi STADIONUL este construit din banii romanilor cu destinatia jocului de FOTBALsi, el,STADIONUL nu trebuie sa aduca PROFIT,adica este un fel de MUZEU,unde sa PASCA CAII,nu sa fie inchiriat pentru autofinantare. Intreb. DOTARE ARMATEI ROMANE cu TEHNICA MILITARA ,apartine numai ARMATEI si in caz de RAZBOI,ARMATA,nu poate sa ne APERE decat daca DORESC CONDUCATORII ARMATEI,nu.?Cu asa SPECIALISTI,PSD,intrece toti GANDITORII de la HAMANGIA ai PNL,care spun ca nu trebuie sa umblati la TAXE pentru MEDIUL PRIVAT. Adica,cel mai mare PROFITOR din MEDIUL PRIVAT,sunt FIRMELE,MULTINATIONALELE si BANCILE STRAINE,care anual SCOT ILEGAL din TARA PROFITURI de zeci de miliarde de euro,produse din BOGATIILE ROMANIEI si cu MUNCA ROMANILOR. HALA GANDIRE LIBERALA,care MIROASE a TRADARE de TARA si NEAM. Asa ca domnule CIOLACU,un proverb romanesc spune-FERESTEMA DOAMNE de PRIETENI ca de DUSMANI,MA APAR SINGUR. BRAVOS NATIUNE.!

    Praf in ochi. Vor sa mareasca taxele si impozitele, sa distruga sectorul privat (singurul care mai produce ceva) si sa impovareze populatia. De ce? Pai ca sa aiba bani sa tina hoardele alea de amante, neveste, rubedenii si pile de partid pe salarii imense. Astia isi finanteaza amantele, neamurile si pilele din banii nostri punand biruri tot mai mari. Ce obligatie am eu sa platesc mai mult pentru aparatul birocratic imens si contraproductiv intesat de amante si neveste? Este oare etic sa maresti taxele pe munca si proprietate ca sa mentii statul obez si sa dai ajutoare sociable pentru nemunca? Intreb si eu.

    zi cu cit vei jupui privatul si cu cit vei creste taxele si impozitele pentru a sustine pensiile specialilor care stau in Spa-uri tot timpul si salariile taietorilor de frunza la ciini ,bugetarilor?

    L-am rugat pe medicul de familie a lui Ciolacu sa-l trimita la un control de specialitate, poate e nevoie de o operatie pe creier... Mi-a raspuns ca nu se poate opera ceva ce nu exista!

    Taiati-i lui Iohannis cel putin cheltuielile externe: "excursiile" extraeuropene le face in interesul altora sau pentru propria placere, iar in Europa se duce degeaba, sa fie la numar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb