Marcel Ciolacu încurajează investiţiile în infrastructură, în special cu materiale de construcţii fabricate în România

S.B.
Politică #Construcţii / 23 iunie 2023

Marcel Ciolacu încurajează investiţiile în infrastructură, în special cu materiale de construcţii fabricate în România

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că va susţine în următorii doi ani investiţiile în infrastructură, atât pe cele realizate de Ministerul Transporturilor, cât şi de către autorităţile locale, informează news.ro.

Prezent vineri la deschiderea pentru circulaţie a noului pasaj rutier suprateran din Sectorul 3, premierul şi-a exprimat speranţa că primarii Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă, participanţi la eveniment, vor utiliza cât mai mult materiale de construcţii fabricate în România.

"În tot programul meu pe următorii aproape doi ani de zile vreau să încurajez cât mai mult investiţiile. Vorbim de investiţiile majore în infrastructură făcute prin Ministerul Transporturilor, dar şi investiţiile făcute de către autorităţile locale - primari, preşedinţi de consilii judeţene... toate se adună în acelaşi coş - făcute în principal prin Ministerul Dezvoltării. Dacă vom reuşi în următorii doi ani să menţinem acest ritm, fiind pentru prima oară în istoria României când am avut o creştere economică bazată pe investiţii şi nu pe consum, sunt ferm convins că nu numai România, dar şi bugetul României va arăta cu totul altfel. Şi o să-mi menţin părerea. Deja am introdus împreună cu domnul vicepremier Marian Neacşu, în primă lectură, proiectul de ordonanţă de ajutor de stat şi de scheme de ajutor pentru producerea de materiale de construcţii. Sper ca în viitor atât Robert Negoiţă, cât şi Daniel Băluţă să construiască cât mai mult cu materiale de construcţii fabricate în România", a arătat premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că, "din eleganţă", primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi cel al Sectorului 4, Daniel Băluţă, nu au precizat că realizează o serie de proiecte fără ajutorul primarului general.

"Din eleganţă, domnul primar Daniel Băluţă şi domnul Robert Negoiţă n-au spus că tot ceea ce realizează în Bucureşti o fac fără ajutorul primarului general - o noutate pentru bucureşteni şi pentru primarii de sector. Îmi pare bine că (pasajul, n.r.) este o realizare a unei companii a primăriei. (...) Îi felicit încă o dată şi pentru viteza construcţiei, şi pentru utilitatea construcţiei, dar îi felicit pe amândoi şi pentru concept; şi cred că nu este primul şi nici ultimul care se va construi în Bucureşti pe baza acestui concept", a spus Ciolacu.

Viceprim-ministrul Marian Neacşu l-a lăudat pe Robert Negoiţă pentru "spiritul antreprenorial", remarcând că autoritatea locală a realizat pasajul "într-un timp extrem de scurt". El i-a asigurat pe Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă de "tot sprijinul şi susţinerea" Guvernului.

"Vreau să îi mulţumesc şi lui Daniel Băluţă. Cred că aceste două sectoare gemene sunt foarte importante în economia bucureşteană. Sunt sectoarele care au cunoscut în ultimii ani, de când ei sunt primari, la 3 şi, respectiv, la 4, cea mai importantă dezvoltare din Bucureşti", a spus Neacşu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. De ce materiale de constrctii si nu electronice,mecanica fina,aerospatiala ?Sutem incapabili?Sau a ramas la nivelul prerevolutionar :mult,energofab,putina stiinta,ieftin si usor de vandut.Pe intelesul conducatorilr.Atat inteleg atat desc pentr tara

    De ce materiale de constrctii si nu electronice,mecanica fina,aerospatiala ?Sutem incapabili?Sau a ramas la nivelul prerevolutionar :mult,energofab,putina stiinta,ieftin si usor de vandut.Pe intelesul conducatorilr.Atat inteleg atat desc pentr tara

    Ce de blablablauri! Tipic psd!

    Infrastructura e dezastru datorita competentei președinților din guvern și UATuri!

    Podul și autostrada către Giuriu ...e pauza....la fel și autostrada Lugoj Calafat 

    Ciolacu o marioneta inculta dar grijulie cu imaginea...efect zero, pardon, maxim pt clica furacioasa din ultimii 30 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb