MARCEL CIOLACU, LA CONFERINŢA PRO ROMÂNIA:  "Victor Ponta a fost un prim-ministru bun"

B.B.
Politică / 16 februarie 2020

"Victor Ponta a fost un prim-ministru bun"

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu s-a aflat duminică la Conferinţa anuală a Pro România unde şi-a amintit cuvintele mamei sale, adresându-se celor din sală: "Haideţi, treceţi odată acasă!". Ciolacu a spus despre Victor Ponta care acum conduce Pro România că a fost un prim ministru bun, dar a fost al PSD, fiind însă huiduit de sală când a spus acelaşi lucru despre Mihai Tudose. El a criticat Guvernul Orban despre care a spus că a "întors toată Constituţia şi toate regulile jocului, în funcţie de cum le spun lor sondajele".

"Vor veni vremuri mai bune pentru PSD, nu cu venirea mea, dar cu tot efortul pe care încerc să îl fac alături de colegii mei, de a intra într-o normalitate de partid, într-o deschidere fără excluderi, chiar şi fără suspendări, dacă se poate. Oricum, dragi colegi, am înţeles că cu toţii suntem nişte oameni de stânga, eu aşa am fost în ultimii 30 de ani, aşa vreau să contimui, fără să deranjez pe nimeni, eu sunt un PSD-ist, nu mi-e ruşine să o spun, şi voi rămâne un PSD-ist. Indiferent de tot ceea ce s-a întâmplat în interiorul partidului, în ultimii ani. Am crezut în acest partid, cred în continuare, cred în capacitatea acestui partid de a reconstrui şi de a se reforma. Situaţia din acest moment nu este una tocmai fericită nici pentru PSD, nici pentru Pro România. Mi-aş dori să vorbesc acum despre reforma din Pro România, dar abia v-aţi adunat şi sunteţi la început de drum. Dacă mă uit în primele bănci, îmi văd prieteni, colegi de Parlament, foşti colegi din PSD şi îmi vin în minte cuvintele mamei mele când eu cu fraţii mei întârziam pe afară şi venea şi ne spunea,: Hai, treceţi odată acasă", a declarat Marcel Ciolacu, în debutul discursului său la Conferinţa anuală a Pro România.

Ciolacu şi-a amintit cum în urmă cu un an membrii PSD şi cei ai Pro România nu aveau voie să vorbească între ei,fiind consideraţi "trădători"

"Cu adevărat suntem oameni politici, suntem oameni maturi şi dacă acum câteva luni aveam voie să vorbim, dar nu prea mult, să încercăm să ţinem anumite guverne, dar mai pe furiş, mai pe ascunselea, acum peste aproape un an de zile, nu aveam voie nici să vorbim şi dacă vorbeam, eram trădători de ţară, de neam, de partid, de orice. CEx-ul era instrumentul şi lucrurile erau rezolvate. Se pare că am depăşit cu toţii aceste lucruri alături de Ion Mocioalcă, de Mircea Dobre, de Nicu Bănicioiu şi tot restul colegilor care ne-am sprijinit unii pe alţii", a declarat Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a fost huiduit în sală când a afirmat că Mihai Tudose că a fost un bun premier.

Ciolacu a spus că sunt mulţi social - demoraţi care nu îşi doresc o alianţă cu Pro România şi invers, dar că importantă este părerea românilor.

"Ştiu că sunt muli colegi din PSD care nu vor o alianţă cu Pro România. Vă dau o veste bună, ştiu că şi dintre dumneavoastră sunt mulţi care nu doriţi o alianţă cu PSD. Vă respect opinia şi a dumneavoastră şi a colegilor mei şi nu o pun înaintea unor ambiţii ale mele sau ale lui Victor Ponta, dar nu aţi vrea, totuşi, să îi întrebăm şi pe români ce vor? Eu mă aflu în Parlament, Victor Ponta se află în Parlament pe votul românilor. Dacă noi hotărâm cum ne convine nouă, într-un grup mai mic sau mai mare, nu îmi spuneţi că aşa îşi doresc românii", a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD l-a criticat pe premierul demis şi desemnat, Ludovic Orban care "în trei luni a reuşit să întoarcă o ţară".

Marcel Ciolacu a a apreciat ca fiind "un cretinism" faptul că Guvernul " ne transformă pe toţi într-o secţie de vot naţională".

"Nu ai dreptul, cât eşti şeful unui Guvern, să modifici o lege electorală cu 2-3 luni înainte. Este un precedent atât de periculos, care poate crea un inconştient într-o ţară care trebuie sancţionat şi niciodată nu trebuie să permitem aşa ceva, indiferent cât beneficiu ne-ar aduce partinic nouă. Orban nu are nimic în fibra lui cu democraţia. A fost suficient că am trecut o moţiune de cenzură având

Liderul social - democrat s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă Victor Ponta dădea 25 de ordonanţe într-o noapte şi a vorbit de întărirea PSD.

"Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat în România, dacă Victor Ponta ar fi dat 25 de ordonanţe într-o noapte. Au întors toată Constituţia şi toate regulile jocului, în funcţie de cum le spun lor sondajele. Nu ştiu ce decizie veţi lua, dar eu sunt hotărât să ascult de români şi alături de colegii mei să avem un proiect ambiţios. PSD ori de câte ori i s-a cântat Prohodul a ieşit mai întărit. Să ne vedem de drumul nostru, să încercăm alianţe politice pentru viitoarele alegeri", a mai spus Ciolacu, la finalul discursului său.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Disperatilor..

    1. Disperati sunt cei de la PNL pentru ca guvernarea lor a dat rau de tot in bara si simt ca PSD incepe sa-si revina si sa castige procente importante in optiunea romanilor. Presimt ca PNL se pregateste sa paraseasca scena politica a Romaniei si sa ramana in istorie ca fiind partidul cu cea mai proasta si dezastruoasa guvernare din 1990 incoace. Multumim, Iohannis, multumim Ludovic Orban! Ati contribuit din plin la aceasta "mareata realizare".

      Multumim pentru analiza impartiala a disperarii. Multumim pentru directia bun gresita in care PSD ne-a dus si acuma PNL ne duce.

      Multumesc tuturor partidelor ca m-au prostit la fiecare votare cu o galeata, matura, cizme si alte obiecte esentiale unui trai decent in mocirla creata de polticienii nostri mult iubiti. 

      La trecutu-ti mare, dulce Romanie, mare viitor !!!

       

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb