MARCEL CIOLACU:  "Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare"

F.D.
Politică / 21 octombrie 2022

"Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare"

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu ar fi fost majorate pensiile, dacă nu intra PSD la guvernare. El a adăugat că i se pare penibilă această dispută în spaţiul public cine măreşte cu mai multe procente pensiile de la 1 ianuarie 2023, relatează News.ro.

"Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, fiindcă chiar dacă acum toată lumea îşi dă cu părerea şi am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile. Nu am nicio reţinere să-i reamintesc preşedintelui Klaus Iohannis că, atunci când era domnul Cîţu premier şi nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, eram după pandemie, domnia sa spunea că nu sunt bani să creştem pensiile şi trebuie să calculăm foarte bine. Eu sunt un om responsabil. Toată echipa guvernamentală e formată din oameni responsabili şi sunt ferm convins că ne vom aşeza la masă în coaliţie, vom încheia această dispută în spaţiul public - cine oferă mai mult pensionarilor, de parcă nu este un drept şi o obligaţie a noastră de a ajuta persoanele mai vârstnice să trăiască decent. Eu cred că e o discuţie care trebuie scoasă din contextul politic şi cu responsabilitate discutată în interiorul coaliţiei. ", a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Ialomiţa.

El a mai spus că este deranjat de această dispută în spaţiul public cine oferă mai mult pensionarilor şi consideră că şi pe pensionari îi deranjează.

"Mă deranjează personal această discuţie în spaţiul public cine oferă mai mult pensionarilor. Cred că şi pe pensionari îi deranjează această dispută. Această discuţie trebuie avută în coaliţie. Îmi doresc să facem o mărire a pensiilor sustenabilă, nu numai în România, în toată Europa. Important e că ne-am hotărât să mărim pensiile, cât şi salariul minim la 3.000 lei. Dar nu măreşti uniform. Poate mărim mai mult pensiile mai mici. Foarte greu să suporţi cu o pensie de 1.000 - 1.500 lei toate aceste scumpiri din cauza inflaţiei. Toate pensiile trebuiesc mărite, dar cred că soluţia finală e să o luăm în coaliţie. Am cerut de la MFP şi de la Ministerul Muncii o situaţie pe venituri pe familie. Cam aceasta e abordarea în spaţiul european. Am discutat cu alţi miniştrii social-democraţi europeni. Nu putem veni cu măsuri altfel decât cele din Europa", a completat liderul PSD.

Chestionat dacă va fi adoptat bugetul de stat până în noiembrie, Ciolacu a răspuns: Încercăm două lucruri, în premieră - o dată să fie bugetul construit pe programe şi proiecte. Şi încercăm cât mai rapid. Categoric se ajungea în ajun de Crăciun pe repede înainte. Nu se va mai întâmpla acest lucru".

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că, în opinia sa, pensionarii nu merită să suporte povara inflaţie, fapt pentru care procentul de creştere a pensiilor, de la 1 ianuarie 2023, poate fie de 15% sau poate fi altă cifră. "Toate aceste elemente de analiză le vom realiza în coaliţie cu cifrele de buget pe masă", a adăugat şeful Executivului.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat joi la Bruxelles cu cât ar trebui majorate pensiile, că ar trebui să existe o creştere care să compenseze în mare măsură inflaţia care a ajuns la peste 15%. Şeful statului a avansat un procent de majorare de până la 15%, însă a specificat că nu ştie dacă bugetul de stat ar permite acest lucru.

Referitor la mărirea salariilor, preşedintele Iohannis a precizat că acestea trebuie corelate cu inflaţia crescută, la fel ca pensiile, deoarece nu e corect ca populaţia să plătească preţul crizelor.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. ciolacul se opune cresterii pensiilor cu cel putin 15 % aproape de inflatie cat a spus johanis si tot avanseaza procente de genul 10 ,1930753 (9) % sa dea impresia ca el a calculat prin integrale poisson procentul adevarat , asa cum a invatat el la fac de matematica pe care a absolvit-o cu 10 .

    taii ca nu respectati legea.

    Ati vrea sa creasca numai l;a voi , la bugetari.  

    De ce un pensionar care are 4100 lei plateste CAS hiar dca inca l;ucreaca si plateste si acolo ? Si are 48 ani munca!!! 

    Tu ai inceput munca la ce varsta??? 

    Dati bani la partide ... Ponta a luat Tsla la partiduletul lui pe banii dati la partide?  

    De ce directoriila fimelor de stat au salarii de 9-10000 euro iar voi la pensionarii care le-a contruit, nu le dati nimic ,?

    In noiembrie dati 5% si in ianuarie 12 % . Asa ar fi corect. 

    1. > De ce un pensionar care are 4100 lei plateste CAS hiar dca inca l;ucreaca si plateste si acolo ? Si are 48 ani munca!!!

      De ce nu? Daca ai 2 locuri de munca platesti CAS in ambele parti. 

      Dar sunt de acord de fapt... CAS ar trebui sa fie plafonat. Este absurd ca e un procent. 

      > voi la pensionarii care le-a contruit, nu le dati nimic ,? 

      De ce trebuie "sa dea"? Care era intelegerea cand s-a platit contributia lunara la pensie? Mai exact, ce reprezinta banii aia dati la stat pentru pensie? Pentru ca multi au o idee foarte confuza. 

      esti fara stiinta:

      sistemul de pa fost introdus de Bismark, pe criterii sociale 

      Generatia de azi , plateste pentru ca de ieri. Nu s-a specificat Pilon2, si nici ajutoare sociale pentru cei care nu au muncit. 

      Atunci, banii ar ajunge!

      Ref CAS, daca banii ar intra direct laMin Sanatatiii, fara a trece la MIN Fin. ptr a fi dijmuiti si creste salarii la Bugetari de kk, ar ajunge. 

    Ciolacu are dreptate ,prea s-au ambalat liberalii

    mai ales penibilul Rareș Bogdan cu părinții noștri, cu bunicii noștri care au muncit toată viața,bla,bla cu pensiile. Trebuie mărite, trebuiau mărite de la 1 sept cu vreo 7% ,din nou în ian.cu 8% dar cu răspundere și cele mici mai mult .O anumită solidaritate în vremuri dificile e necesară și de bun simț! 

    Totuși cunoscând năravul PSDistilor mă gândesc că ei vor sa-si pastreze și o " marjă de manevră " pentru când vor da prim ministru să crească și atunci, uite noi pesedistii dăm,suntem aproape de cetățeni!

    Oare? 

    1. Realitatea este ca isi bat joc de pensionari... Indexarea ar trebui facuta cu 15,9 la suta cat este inflatia acum... Ciolacu vrea sa dea 10 la suta , da ce da de la el??? Noroc curent Iohannis care a declarat ca indexarea sa fie de minimum 15 la suta...

      Da! Noroc cu Iohannis! Ce binecuvântați suntem noi cu așa președinte. Noroc cu Ghinion!

      Fix așa au făcut și înainte de criza din 2008 când se îngrămădeau unii cu alții să mărească, să crească, să orice numai să dea bine la proști. Trei luni după ce se lăudau că vor mări și că nu vine criza, a ieșit Chiorete să anunțe scăderea salariilor cu 25%. 

    Lu' taica-miu nu i-a mai marit de vreo 6 ani, iar de cand a venit Ciolacu i-a micsorat-o.

    1. inseamna ca a fost militar.

      Aici au fost de kk 

    PSD a câștigat alegerile promițând creșterea pensiilor cu 40 % și dublarea alocațiilor. Acum face polemica cu Iohanis ? Hotul asta de Ciolacu crede ca romanii au uitat. Sa mai pupe el voturi. El își mărește doar salariile primarilor și pe ale oamenilor de partid.

    Domnule,

    Oamenii politici romani, cand vorbesc de TOATE PENSIILE, evita (cu bunastiinta) sa precizeze daca in acest concept inteleg sa includa si pensiile militare sau nu. Asa ca, d-voastra, om politic important al acestei tari, ar trebui rezolvati aceasta problema si sa aveti curajul sa precizati clar, sa traduceti ca sa inteleaga si militarii si cei de la casa de pensii militare, la armata, ce inseamna "TOATE PENSIILE" . Ce intelegeti voi oamenii politici care vorbiti de toate pensiile, prin "TOATE PENSIILE"  

    Ca la armata sunt trepadusi, care de fiecare data cand se vorbeste de "toate pensiile" traduc in limba lor si stabilesc ca acest concept nu se refera si la pensiile militare.  

    Mereu se gaseste acolo, la pensiile militare, un viitor general, decorat pentru asemenea fapte de Johanis sau cine o mai fi in viitor pe acolo, un (o) andrita, un ros, un .. destept, care face pe dos, ca si cu majorarile din 2016 pe care le-au furat cu nerusinare si iarasi vine cu sloganul " nu va place, dati-ne in judecata"  

    Si in instante nici un militar nu a castigat nimic. 

    Asa ca pentru militari, ca sa stie si ei cat de mult ii pretuiti (ca si ei sunt alegatori), dar mai ales pentru trepadusii, aspiranti la decoratii si la gradul de general, de la pensii militare, precizati clar, nu precum Ciuca, mai ieri, (15 % sau alta cifra) cu majorarile de pensii. "SI PENSIILE MILITARE", daca le aveti in vedere si pe acestea, sau NU si pensiile militare, daca pe militari si pensiile lor nu le aveti in vedere si nu vreti sa le corectati cu inflatia.  

     

    Respect.  

     

    Ciolacu voia sa anunte el cresterea cu 18 % dar liberalii s-au saturat sa- i tot lase pe psd in rolul de fals binefacator al natiei si pnl in rolul de bau-bau si bine au facut , de asta s-a suparat ciolacu

    Ciolacul minte!!!

    Multiplicatorul financiar arata ca trebuia saltat nominal pensii si altele in piata... altfel se prabusea anticiclic creditul in piata; plus ca datoriile corporative formeaza in anticipatie un balon de credit (vedeti datele bnr) fapt ce anticipeaza cheltuielri si mariri din pix nominale in piata. 

    Pana cand busesc baloanele de credit comerciale. 

    Plus ca "maririle" nu se pot numi mariri!! 

    Inflatia reala compusa e cum mult mai mare decat "Cresterile" de pensii si salari nominale compuse. 

    Adica se va pune presiune mare pe firme mici, falimente la orizont si stat disperat dupa taxe si impozite in crestere. 

    s c cret 

    daca marirea nu va fi tintita pe cele 1 milion si ceva de pensii minime,si va da ca intotdeauna la toti ,asta inseamna aruncat cu banii in vant,deja 40 la suta din pensionari au venituri mai mari decat salariatii ,nu poti sa iesi azi la pensie,si sa ai pensia cu zece pana la doua zeci la suta mai mare decat salariul de pana in urma cu o zi ,deja salariati o duc mai greu decat marea majoritate a pensionarilor,dar asta nu vrea sa o recunoasca nimeni,sunt 1milion opt sute de mii de salarii minime 1700 lei in mana un pic mai mare decat pensia minima, asti au copii in grija si multe alte cheltuieli care decurg datorita varstei,cheltuieli mult mai mari decat le are un pensionar normal, ca sa numai vorbim de cei iesiti la pensie in jurul varstei de 50 de ani ,sunt pline statiunile din bulgaria si grecia de ei ,nimeni nu vrea sa deschida subiectul despre asta, iar cei aproape 2 milioane de pensionari cu pensia minima marea lor majoritate au muncit in jur de 10, 15 ani, asa ca numai cadeti in capcana televiziunilor populiste care pe subiectele astea isi fac retingul, ia sa iasa toti la 65 de ani si cu 45 de ani vechime sa vedeti ca se schimba treaba la fondul de pensii , dar subiectul asta este tocat de 20 de ani in televiziuni, de cei cu pensii marii care ai dau exeplu pe cei 1milion,care vam spus de ce au pensii mici ca nau muncit cat a trebuit,aia grasi zbiara ca stiu ca politicini le dau si lor procentual crestere,ca de sunt deai lor si uite asa se tot rostogoleste subiectul asta si noi ca prosti punem botul ca nau curaj politicieni so demonstreze cu date statistice in mana ,nu este nimic eronat datele exacte sunt la casele de pensii dar ce vrei subiectul aduce prea multe voturi dela uni necajiti, altii puturosi si altii nesatui cu pensii de 1000 de euro, nam nimic impotriva ca pensionarii printre care si parintii nostri , sa ia pensie 1000 de euro, doamne fereste dar nu cand tu ai 500 de euro salariul minim pe economie la 2 milioane de angajati caci atunci nu mai suntem o tara normala la cap, sper sa nu se supere pensionarii prea tare pe mine pentru ce am scris dar sper ca balciul asta de 20 de ani sa se opreasca si sa stiti ca vorbesc in cunostinta de cauza

    vad datele aste in fiecare zi in fata ochilor ,nau curajul politicienii sal aduca la cunostinta publicului 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb