Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu Paolo Gentiloni, Comisar pentru Afaceri Economice şi Financiare, şi cu Adina Vălean, Comisar European pentru Transport, despre reformele şi investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern şi despre perspectivele economice ale României. Am căzut de acord cu comisarul Gentiloni că este esenţial ca România să continue traiectoria corectă în privinţa ţinerii sub control a deficitului bugetar, a spus premierul, adăugând că Adina Vălean a reconfirmat reuşita fără precedent a României în materie de absorbţie de fonduri europene în acest an, asigurându-i totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluţii pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale ţării noastre, relatează News.ro.
"Am discutat astăzi cu domnul Paolo Gentiloni, Comisar pentru Afaceri Economice şi Financiare, şi cu doamna Adina Vălean, Comisar European pentru Transport, despre reformele şi investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern şi despre perspectivele economice ale României. Doamna Vălean a reconfirmat reuşita fără precedent a României în materie de absorbţie de fonduri europene în acest an, asigurându-ne totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluţii pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale ţării noastre", afirmă premierul Ciolacu.
Şeful Executivului arată că "totodată, a căzut de acord cu comisarul Gentiloni că este esenţial ca România să continue traiectoria corectă în privinţa ţinerii sub control a deficitului bugetar".
"Am apreciat atât semnalul pozitiv transmis de domnul Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât şi progresele recunoscute de Comisie în privinţa noii legi a pensiilor. Mai mult, am discutat în detaliu viziunea economică a Guvernului României şi am reafirmat dorinţa noastră fermă de a proteja veniturile românilor în acest context global şi regional dificil", spune premierul.
"Este clar că România are în Comisia Europeană un partener cu care poate să construiască credibil, folosind toţi banii europeni disponibili", mai precizează Ciolacu în postare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Iuliu în data de 26.10.2023, 15:22)
Motto:
„„Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” / „Revoluţia a fost o iluzie, ruşinea pe care o trăim acum.”
(Victor Rebengiuc- între teatru și Marcel Ciolacu)
Marcel Ciolacu nu are proprietatea termenilor când spune că este esenţial ca România să continue "traiectoria corectă în privinţa ţinerii sub control a deficitului bugetar".
In realitate este vorba de măsuri de austeritate luate intr-un mod haotic prin care se încearcă a strânge cureaua după ce ajunsese cuţitul la os din cauza deficitului bugetar excesiv.
O "traiectorie corectă" ar presupune un set de reforme care să conducă la reducerea cheltuielilor de functionare a statului si la o dezvoltare economică sustenabilă pe termen lung, astfel:
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
– Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, în format online.
Si exemplele ar putea continua.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2023, 15:27)
Traiectorie corecta? 14 miliarde deficit într-o lună, la 40 miliarde media lunara a veniturilor statului înseamnă 37%. Eu zic sa vă puneți colacul de salvare că barca se scufunda
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2023, 16:11)
masa monetara in romania a crescut de la 603 mld lei la 640 mld lei in t3 2023. te miri ca avem inflatie cand bnr mana-n mana cu psdnl falsifica bani si ii pompeaza in economie ca sa -si tina cheltuielile nesimtite.
O TAXA DE LA TOTI ROMANII. HOTIA PSDNL-BNR.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.10.2023, 04:44)
Ciolacu evită rectificarea bugetară și utilizează Fondul de rezervă pentru plata salariilor, asigurărilor sociale și de șomaj...și, mai ales, plata sinecurilor.
Fondul de rezervă ar trebui folosit in situatii de forta majora prin compensarea cheltuielilor si daunelor in caz de cutremur, inundatii, incendii, razboi, etc.
Cati bani au fost folositi din Fondul de rezervă pentru ajutorarea nepastuitilor de la Crevedia?
Ranjetul gretos al ciolacului la adresa turistilor si pelerinilor, care solicitau ajutor pentru repatrierea din Israelul agresat de teroristii Hamas, este de tinut minte si folosit pentru clipul electoral PSD la urmatoarele alegeri.
De fapt, vor fi mai multe clipuri electorale cu o tematica mai diversa: azilele groazei, situatia dezastruoasa din spitale, spagile nesimtite de la Vaslui si Mioveni, etc