Marcel Ciolacu : "Vom continua să acordăm sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina"

D.R.
Politică / 18 august 2023

Marcel Ciolacu : "Vom continua să acordăm sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, într-o declaraţie de presă comună cu prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal, că România va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie, cât şi pe mai departe, în procesul de reconstruire a ţării, informează news.ro.

Marcel Ciolacu a declarat în cadrul unei conferinţă de presă: "Salut prezenţa astăzi, la Bucureşti, a prim-ministrului Ucrainei, domnul Denys Shmyhal. Mă bucur să ne vedem la scurt timp după convorbirea telefonică pe care am avut-o la 27 iunie imediat după preluarea mandatului de Prim-ministru al României. Aşa cum am transmis şi atunci, i-am spus şi astăzi domnului prim-ministru că eu şi Guvernul pe care îl conduc vom continua să acordăm sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina. Suntem uniţi împotriva agresiunii militare a Federaţiei Ruse şi a actelor de barbarie şi laşitate îndreptate împotriva poporului ucrainean. Pierderea de vieţi nevinovate în acest conflict fără sens trebuie să înceteze! Exprim încă o dată sprijinul total pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", conform sursei citate.

Şeful Guvernului român a mai spus că România este solidară cu Ucraina şi va sprijini acest stat atâta timp cât va fi necesar, cât şi în procesul de reconstruire a acestui stat,menţionează sursa citată.

Marcel Ciolacu a precizat: "Vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie, până la victoria Ucrainei şi restaurarea integrităţii teritoriale a acesteia, dar şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării. Traversăm o perioadă extrem de complicată, cu provocări fără precedent pentru securitatea continentului nostru şi a lumii întregi. Trebuie să rămânem însă fermi, pentru că această luptă este şi pentru protejarea modului nostru de viaţă şi a valorilor noastre fundamentale legate de democraţie şi libertate. Şi mă bucur că poporul român a înţeles din prima clipă aceste lucruri şi a dat dovadă de o solidaritate incredibilă cu Ucraina şi poporul ucrainean. Trebuie să apărăm dreptul Ucrainei de a decide în mod suveran asupra viitorului său. Pentru că o Ucraină independentă, suverană, democratică, liberă, prosperă, este în interesul strategic al României", potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Interesul poporului roman este ca Romania sa fie o tara independenta,suverana,democrat ica,libera,prospera.Ce bine stie Ciolacu sa vorbeasca pentru altii!Nu pot spune ca-si da si camasa de pe el,o da pe a altora.Eu tot nu stiu de unde apar fiintele astea precum Catu,Ciolos,Ciolacu,Ciuca....A u fost scoase de la naftalina.Cat au muncit ei in viata lor,ce pregatire au sau au avut pentru a gestiona bugetul tarii si a lua decizii in numele poporului roman?

    Da ca ne permitem !Suntem ultima din cele 100 natii bogate,Cutge peste tot lapte si miere

    Da-ti demisia incompetentule! Mars la gogoserie!

    Acordam sprijin altora iar tara este in cacao....Aveti vreun proiect de mentinere a tinerilor in Romania? Aveti proiecte de atragere a investitorilor, construirea de locuri de munca bine platite astfel incat tinerii sa ramana in Romania???? Noi tot platim taxe, impozite, contributii dar pentru noi nu vor exista bani de plata a pensiilor..din ce si cu ce veti plati????????

    N-avem bani. de unde sprijin consistent? sa dea altii mai bogati

    Văd că tare îl mâncă sub limbă? Da cine plm l-o mai întrebat și pe ăsta??

    Acordati sprijin unei tari care ne-a furat teritorii si jecmaniti poporul roman pentru sustinerea Ucrainei si distractia altora. Tr.ada.to.ri.lor.

    noi trebuie sa fim puternici economic si financiar , ca nu vom fi de folos nimanui faliti. acum suntem semifaliti. cu un pas inainte de junk

    Si daca poporul nu (te) doreste, chiar te faci ca nu pricepi ?

    1. il doresc destul de multi. dc face reforme bune si juste, cat de cat, perfect nu ma astept parca l-as vota si eu care n-am votat in viata mea psd. dar mai bine decat aur.cred ca o sa votez psd sa ia cat mai multe voturi. pana acum am votat dreapta, ultima usr. dar usr ul n-are sanse, deci cred ca o sa votez psd.

      mi-am pierdut afacerea construita in 10 ani cand am intrat in eu. competitia a crescut, praktiker dedeman, chiriile au crescut, a venit si criza in 2008 si asta a fost. multi romani au facut atunci sacrificii. dar odata ce suntem pe un drum, nu ne mai intoarcem inapoi. adica personal vreau sa vad Romania integrata in europa, cu civilizatie si curatenie si respect pt legi si cetatean si bunastare tot ce inseamna eu. si psd ul e cam singura optiune viabila la vot. apoi sa-si faca coalitia cu cine vrea. dc e in stare sa colaboreze cu pnl, merita votul meu, care il dadusem la usr, cei ce nu au reusit coalitia cu colegi tot de dreapta. pacat dar na. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb