Marcel Vela a anunţat o nouă ordonanţă militară referitoare la restricţiile de circulaţie

M.A.
Miscellanea / 10 aprilie 2020

Marcel Vela

Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat o nouă ordonanţă militară referitoare la restricţiile de circulaţie, urmând ca circulaţia în afara locuinţei după ora 22:00 să fie permisă pentru cei care se ocupă cu pescuitul comercial şi pentru apicultori. Vela a anunţat şi că pieţele agro-alimentare vor rămâne deschise pe perioada stării de urgenţă. Exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de gâu, soia, ulei, zahăr, produse de patiserie este suspendat pe durata stării de urgenţă.

"Apicultorii şi persoanele care se ocupă cu pescuitul comercial sunt exceptate de la aplicarea restricţiilor de circulaţie impuse după ora 22:00. Apicultorii se pot deplasa între şi dinspre stupină.", a anuntat ministrul de Interne.

"Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locaţia stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calităţii de apicultor se face cu adeverinţa ce cuprinde codul de stupină eliberată de oficiile judeţene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calităţii de apicultor şi a proprietăţii asupra stupilor. (3) Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei pentru achiziţia de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule şi servicii de reparaţii auto", se arată în textul Ordonanţei Militare nr.8.

Interdicţia referitoare la zborurile pe relaţia Spania este prelungită.

"Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020. (2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale", se arată în document.

De asemenea, conform lui Vela, pieţele agro-alimentare vor rămâne deschise pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol.

"Pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgenţă, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligaţia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. (2) Se permite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producţie a produselor agroalimentare până şi de la piaţa agroalimentară şi accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere şi a certificatului de producător", prevede ordonanţa.

O anexă a ordonanţei 8 se referă la închiderea totală sau parţială a unor puncte de trecere a frontierei pe graniţa cu Ungaria - Cenad, Nădlac, Turnu, Vărşand, Salonta, Borş, Urziceni, Săcuieni şi Petea. Astfel, prin aceste puncte de trecere vor putea trece lucrătorii transfrontalieri, care lucrează la cel mult 30 de kilometri de graniţă şi care nu prezintă simptome specifice bolii.

Documentul prevede şi excepţii de la măsura de izolare la domiciliu pentru persoane care fac instruire, mentenanţă sau service de echipamente medicale dacă aceştia nu au simptome şi fac dovada că se ocupă cu astfel de activităţi, o măsură similară fiind luată şi pentru cei care se ocupă de echipamente din alte domenii.

De asemenea, se interzice, pe perioada stării de urgenţă, exportul la grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de seminţe, zahăr, produse de brutărie, patiserie, biscuiţi, turte sau alte reziduuri rezultate din cereale. Procedurile de export aflate în derulare pentru astfel de produse sunt suspendate, aşa cum se suspendă activitatea de emitere a certificatelor fito-sanitare pentru astfel de exporturi.

Se interzice, pe perioada stării de urgenţă, suspendarea activităţii serviciilor sociale pentru bătrâni, copii sau pentru alte persoane vulnerabile.

"Sunt conştient că mă adresez unui popor majoritar creştin (...) Au venit peste noi momente mai grele şi mai tulburi decât ne imaginam vreodată. (...) Stând în casă şi respectând recomandările autorităţilor vom reuşi să intră mai repede în normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii, ştiu că aţi dori să fiţi la biserică în Noaptea de Înviere şi la masă cu cei dragi a doua zi. Vom acorda o atenţie deosebită respectării prevederilor legale în această perioadă pentru că nu ne dorim să ne confruntăm cu o explozie a numărului de îmbolnăviri", a spus Vela.

Acesta a anunţat că a fost suplimentat numărul patrulelor formate din angajaţi ai MAI pentru a preveni o creştere a numărului de infracţiuni.

Ordonanţa militară 8 prevede că în zilele de joi, vineri şi sâmbătă dinainte sărbătorilor religioase care urmează luna aceasta operatorii economici şi pot prelungi programul de funcţionare în funcţie de necesităţi.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Mesajul comisarului Despescu pentru românii din străinătate: "Dacă veniți în țară, veți petrece Paștele în carantină sau autoizolare, nu cu familia" mi se pare de stat politienesc, deci agresiv si inadecvat in raport cu valorile umane.

    Autoritatile statului dau dovada ca ne considera pe toti niste sclavi numa buni de bagat in tzarc.  

    1. Normal ca sunt buni de bagat in tarc... exact asta trebuia facut cu cei care au fost ieri la aeroportul din Cluj. Va plimbati dintr o tara in alta ca pe bulevard in timp de criza mondiala ... nenorociti.. nu le pasa decat de ei ... pt ce ar veni in tara acum ..sa faca doua gratare si sa arate la prosti ce "toale" au ei de prin afara

      Daca aif fi pe un pat in spital si n-ai putea respira n-ai mai gandi asa.Datorita unora ca tine se poate ajunge la blocarea sistemului sanitar si la mii de mortii care in conditii cat de cat normale puteau fi salvati.

      Jigodie ce esti,acei oameni de la aeroport sunt eroi! Se duc la munca in alta tara ca sa-si hraneasca familiile din tara! Indirect ei ajuta si statul! Ce vreti,sa le acorde guvernul ajutor social prin cresterea taxelor pt toata lumea? Nu este mai bine sa munceasca in alte tari?

      Jigodii sintem toti. Depinde de ce parte a punctului vamal esti. Poate faci o analiza si faci public si procentul tau.

      Fiti oameni toți. Nu va infecteaza cei care muncesc în alta tara. Rasa umană lasa de gândit prin comportamentul împotriva celor plecati. Virusul circula desi nu il vedeti , nu are sex , religie , culoare , pașaport.

      Purtați măști , păstrați distanta de 1 metru , respectați pe toți cei din jur si in primul rand NU UITATI SA FITI OAMENI !  

      DACA ANIMALELE DIN JURUL NOSTRU AR PUTEA SA NE VORBEASCA IN LIMBA NOASTRA V-AR DUREA CE ATI AUZI......SUNT MAI INTELIGENTE CA NOI TOATE FIINTELE DE PE PAMANT.  

      PACAT ATATA RAUTATE 

    Masura carantinarii pt. 14 zile a celor ce lucreaza in Centre rezidentiale de ingrijire. Deci cei ce urmeaza sa intre in schimb vor sta dupa 12 ore de munca in carantina?... unde.?.. si iar la munca pana se fac 14 zile.

    Dupa 14 zile ar urma sa intre in izolare la domiciliu alaturi de Familie. Probabil si in somaj tehnic.  

    Abia aici e marea problema! Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei care locuiesc la același domiciliu. Deci ceilalti membri de Familie ar trebui sa se mute la hotel pentru a putea sa se mai duca la servici sau la parintii lor.

    Daune la greu. O paine buna pt avocati. 

    1. Da.Sa previi raspandirea bolilor.Cand s-au strans 4000 de oameni pe aeroport pentru a merge in Germania nu a mai fost necesar sa se respecte masurile epidemiologice .In plus,daca ai pielea alba ,ghinionul tau:te amendeaza,iti deschide dosar penal....Daca esti tuciuriu poti face gratare,poti scuipa si sfida autoritatile ,poti arunca cu pietre....Esti liber sa faci ce vrei.Trai nineaca!Mai vor si bere, tigari,carne de vita si sa aiba statul roman grija de copii lor fiindca nu-i mai pot exploata trimitandu-i la cersit sau la furat.

    Toata aceasta armata pe care o vedeti pe strazi, dronele lu Boc de la Cluj, toata aceasta militarizare urbana NU are rolul de a ne apara de vreun virus. Specialistii spun ca, pana la urma, ne vom infecta cu totii cu acest virus.

    Toata aceasta desfasurare are ca rol intimidarea cetateanului si a grupurilor care ar dori sa iasa in strada in foametea care va urma dupa ce se termina toate resursele gospodariilor. Atunci poporul trebuie sa stie ca daca iese din case, in strada il asteapta forte inarmate, infrastructura informatica CCTV care monitorizeaza tot, orice miscare si ca nimeni nu are scapare. Toate aceste forte, impreuna cu mesajele catastrofice transmise permanent de media au rolul de a slabi psihicul omului in vederea introducerii cipului biometric si statuarii controlului total al omenirii de catre corporatii si guverne militarizate.  

    1. Fiti oameni toți. Nu va infecteaza cei care muncesc în alta tara. Rasa umană lasa de gândit prin comportamentul împotriva celor plecati. Virusul circula desi nu il vedeti , nu are sex , religie , culoare , pașaport.

      Purtați măști , păstrați distanta de 1 metru , respectați pe toți cei din jur si in primul rand NU UITATI SA FITI OAMENI ! 

      DACA ANIMALELE DIN JURUL NOSTRU AR PUTEA SA NE VORBEASCA IN LIMBA NOASTRA V-AR DUREA CE ATI AUZI......SUNT MAI INTELIGENTE CA NOI TOATE FIINTELE DE PE PAMANT. 

      PACAT ATATA RAUTATE

       

      Scuze Cristian mesajul este pentru domnul Dan ( respectiv 1.1

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb