MAREA BRITANIE: Avansul economiei în acest an, mai solid decât se estima

F.A.
Internaţional / 21 decembrie 2013

Avansul economiei în acest an, mai solid decât se estima

Ritmul de creştere a economiei Marii Britanii în acest an a fost mai rapid decât s-a estimat anterior, potrivit celor mai recente date publicate ieri de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), citate de Agerpres.

În perioada iulie - septembrie a acestui an, PIB-ul Regatului Unit a înregistrat o creştere de 0,8%, a anunţat ONS, confirmând informaţiile preliminare din 25 octombrie. Instituţia a revizuit însă în creştere datele privind evoluţia economiei în primele două trimestre din acest an, la 0,5% şi, respectiv, 0,8%, de la 0,4% şi 0,7%. Rata de creştere anuală estimată pentru PIB-ul Marii Britanii este acum de 1,9%, faţă de 1,5% prognozată anterior.

În ritm anual, economia britanică a crescut cu 1,9% în trimestrul trei al acestui an, în timp ce prognoza precedentă a ONS indica un avans de 1,5%.

Totodată, ONS a anunţat că deficitul de cont curent al Regatului Unit a urcat în trimestrul trei din 2013 la 20,7 miliarde de lire sterline, de la 6,2 miliarde de lire sterline în precedentele trei luni.

Oficiul Naţional de Statistică a anunţat, miercuri, că rata şomajului în Marea Britanie a scăzut la 7,4%, în perioada august - octombrie 2013, cel mai redus nivel din ultimii patru ani şi jumătate, de la 7,6% în perioada iulie - septembrie 2013.

În Marea Britanie, numărul şomerilor a scăzut, anul acesta, în perioada august - octombrie, cu 99.000, ajungând la 2,39 milioane, cel mai semnificativ declin din ultimii 13 ani.

De asemenea, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a raportat că numărul angajaţilor a crescut cu 250.000 în perioada august - octombrie 2013, ajungând la nivelul record de 30,1 milioane, fiind cel mai semnificativ avans din iulie 2010.

Analiştii se aşteaptă ca ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, să revizuiască în creştere estimările privind avansul economiei Marii Britanii şi să reducă previziunile privind împrumuturile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb