Marea Britanie şi Statele Unite se pregătesc pentru un acord comercial post-Brexit

Cristina Radu
Internaţional / 24 iulie 2017

Liam Fox (Sursa foto: Wikipedia)

Liam Fox (Sursa foto: Wikipedia)

Secretarul britanic pentru comerţ Liam Fox se va întâlni azi la Washington cu reprezentantul pentru comerţ al Statelor Unite Robert Lighthizer şi secretarul pentru comerţ Wilbur Ross. Marea Britanie doreşte să încheie cât mai rapid un acord comercial trans-atlantic după ieşirea din UE, transmite Bloomberg.

Liam Fox a afirmat:"Ieşirea noastră din UE oferă o oportunitate fără precedent de a ne reconfigura ambiţiile de comerţ independent şi de a dezvolta relaţiile comerciale deja puternice cu cel mai mare partener comercial al nostru,SUA".

După vizita la Washington, unde se va întâlni şi cu membri ai Congresului, Liam Fox va merge şi în Texas şi Mexic, în căutare de parteneri post-Brexit.

În aceeaşi perioadă, ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, care a vizitat Japonia săptămâna trecută, va merge în Noua Zeelandă şi Australia.

Potrivit reglementărilor europene, statele membre nu pot negocia acorduri de liber schimb, aşa că discuţiile preliminare vor pregăti doar terenul pentru un încheierea unui acord după ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit News.ro.

Fox a afirmat duminică, citând calcule ale guvernului că eliminarea barierelor comerciale cu Statele Unite ar putea creşte comerţul cu Marea Britanie cu 40 de miliarde de lire sterline (44,6 miliarde dolari) până în 2030, potrivit agenţiei.

Economiştii şi specialiştii în comerţ consideră că acordul va fi dificil pentru că negociatorii americani au mai multă experienţă şi ar putea presa Anglia în problema ca agricultura şi reglementările financiare, conform sursei citate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb