Marii consumatori de gaze fac rost de discount-uri

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 iunie 2014

Marii consumatori de gaze fac rost de discount-uri

Marea industrie din ţara noastră s-ar putea "învârti", până la urmă, de discount-urile mult visate pe care tot speră să le obţină de la producătorii de gaze, dacă Guvernul şi Parlamentul decid să adopte legea consumatorilor întreruptibili. Acest tip de consumatori primesc un discount pentru gazele achiziţionate întrucât sunt la dispoziţia dispecerului naţional, care-i poate opri oricând avem probleme în alimentare.

Numai că, în urma liberalizării pieţei gazelor, economia şi-a restrâns considerabil consumul astfel încât importurile de gaze au ajuns la un minim istoric (maxim 5% în ultimele luni). Aşa că este foarte posibil ca marii consumatori întreruptibili să primească discount-uri pentru gazele achiziţionate chiar dacă nu sunt opriţi de dispecer.

Deputatul Iulian Iancu susţine că, în contextul actual al tensiunilor cu Ucraina, este absolut necesar să avem o lege specială pentru consumatori întreruptibili, care să fie deconectaţi în cazul în care populaţia riscă să rămână fără gaze.

Domnia sa a explicat: "O asemenea lege trebuie să fie obligatorie pentru toţi actorii pieţei, iar toţi consumatorii din industrie să poată fi deconectaţi. Legea nu trebuie să favorizeze pe anumiţi consumatori aşa cum s-a întâmplat până acum. Trebuie discutate scenariile de deconectare şi stabilite în CSAT pentru că aceste companii trebuie să primească discounturi dacă stau la dispoziţia dispecerului".

Deputatul Iancu este de părere că CSAT trebuie să discute şi să adopte o astfel de strategie care ţine de securitatea ţării privind închiderea pe tranşe a consumatorilor, în funcţie de cât de mare este deficitul de gaze la un moment dat.

Parlamentarul a completat că legea trebuie să includă şi obligaţia de a majora capacitatea de înmagazinare de gaze a ţării, situată, în prezent, la doar 2,7 miliarde de metri cubi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "O asemenea lege trebuie să fie obligatorie pentru toţi actorii pieţei, iar toţi consumatorii din industrie să poată fi deconectaţi."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb