Marile bănci vor reduceri de taxe în Regatul Unit, după Brexit

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 ianuarie 2020

Marile bănci vor reduceri de taxe în Regatul Unit, după Brexit

Unele dintre cele mai mari bănci din lume urmează să solicite reduceri de taxe de până la 4 miliarde de lire sterline pe an în urma Brexit-ului, după ce au plătit către Trezoreria Regatului Unit zeci de miliarde de dolari în taxe suplimentare de la izbucnirea crizei financiare, anunţă The Telegraph, menţionând că acesta este un efort coordonat între cele mai mari bănci din Marea Britanie, Europa şi SUA.

Conform publicaţiei citate, băncile doresc ca guvernul de la Londra să îşi arate sprijinul pentru giganţii financiari mondiali, astfel încât aceştia să rămâ-nă în Marea Britanie după ieşirea ţării din blocul european, la data de 31 ianuarie. Executivii băncilor în cauză speră să-l convingă pe cancelarul Sajid Javid să-şi consolideze sprijinul pentru centrul financiar City of London şi să asigure companiile internaţionale şi investitorii "că nu au fost uitaţi".

Informaţia vine după ce Javid a promis să stabilească planuri semnificative de cheltuieli pentru nordul Angliei, în bugetul pe care îl va anunţa în martie.

Şefii băncilor susţin că au o mulţime de oferte din partea ţărilor din UE care doresc să atragă instituţiile financiare în urma Brexit-ului. Conform unor surse citate de Telegraph, Franţa "întinde covorul roşu" pentru băncile care vor să plece din Marea Britanie, după ce Londra a renunţat să mai spere la un acord de echivalare cu UE, care să permită continuarea furnizării serviciilor financiare din centrul financiar britanic după Brexit.

Instituţiile de credit vor acum reducerea taxei bancare introduse după criza financiară, aşteptată să genereze 2,3 miliarde de lire în acest an, precum şi suprataxa bancară, care le-a redus beneficiile din reducerea impozitului pe profit după 2010 şi care reprezintă echivalentul a 1,9 miliarde de lire sterline, anul acesta.

Băncile susţin că asigură un număr important de locuri de muncă în nordul Angliei şi în alte regiuni, nu doar din Londra. Deutsche Bank şi HSBC au circa 4.000 de salariaţi împreună, în Birmingham. JP Morgan - 4.000 în Bournemouth, iar Barclays - 1.700 în Sunderland.

Potrivit TheCityUK, grup care reprezintă băncile, 1,5 milioane din cei 2,3 milioane de salariaţi din sectorul serviciilor financiare sunt în afara Londrei.

Multe posturi, în special din sectorul de investment banking, ar putea fi ameninţate de mutarea operaţiunilor în exterior, din cauza Brexit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb