MARINE LE PEN: "UE nu este adaptată la provocările secolului XXI"

Politică / 17 aprilie 2016

Marine Le Pen

Marine Le Pen

Marine Le Pen, la Sinaia: "UE este un eşec absolut, din punct de vedere economic"

Actualizare 11:47 Eurodeputatul Dăncilă: "România nu tolerează discursul extremist"

Liderul eurodeputaţilor români din Parlamentul European, Viorica Dăncilă, consideră că autorităţile de la Bucureşti trebuie să dea un semnal clar că România nu este un stat care să tolereze discursul şi mişcările extremiste şi antieuropene.

Reacţia europarlamentarului PSD vine în urma organizării ieri, la Sinaia, de către Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor, care reuneşte mai multe formaţiuni extremiste din Europa, a Conferinţei ''Europa Noastră, Europa Naţiunilor''.

''Evenimentul organizat la Sinaia de către MENL nu poate fi acceptat nici de către autorităţi, nici de către partidele democratice din România. România nu poate permite exprimarea cu nonşalanţă a discursurilor extremiste şi antieuropene pe teritoriul său. Organizarea evenimentul de la Sinaia ar fi trebuit să genereze o reacţie clară de dezaprobare din partea autorităţilor responsabile. România nu este şi nu poate fi un teren de manifestare a discursului extremist, iar liderii şi promotorii acestui tip de discurs trebuie să ştie că nu sunt bine veniţi aici'', a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

În opinia sa, nu este prea târziu ca Ministerul de Externe, dar şi alte instituţii publice să reacţioneze faţă de ceea ce s-a întâmplat la Sinaia.

''Am văzut declaraţiile antieuropene şi împotriva valorilor şi principiilor pe care noi în UE le respectăm, făcute de Marine Le Pen la Sinaia. Vreau să cred că le-au văzut şi responsabili instituţionali şi le vor respinge categoric'', a spus Viorica Dăncilă.

(S.A.)

-----------

Preşedinta Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen, membră a Parlamentului European, a afirmat ieri, la Sinaia, că Uniunea Europeană nu este adaptată la provocările secolului XXI şi, în context, a făcut un apel către români să se unească "în jurul forţei naţionale".

"Uniunea Europeană nu este adaptată la provocările secolului XXI. Este nevoie de o altă formă de cooperare între popoare. Trebuie respectate istoria, suveranitatea şi libertatea fiecărui stat membru. Un Consiliu al Europei îmbunătăţit de la Atlantic până la Urali. Noi suntem avangardiştii acestui nou mod patriotic de cooperare. (...) Acesta este motivul prezenţei mele aici: pentru a susţine coaliţia patriotică care se reuneşte în jurul proiectului din Parlamentul European şi din România a lui Laurenţiu Rebega, al cărui curaj ţin să îl salut. Îi chem solemn pe toţi românii să se unească în jurul forţei naţionale!", a spus Le Pen, în discursul susţinut în cadrul Conferinţei Internaţionale ''Europa noastră - Europa Naţiunilor'', care a avut loc la Sinaia, relatează Agerpres.

Aceasta a susţinut că Uniunea Europeană nu rezolvă "nicio criză", dând exemplul migranţilor care "se aglomerează la frontiere".

"Atunci când islamismul pare să avanseze spre România, şeful serviciilor de informaţii germane vine şi recunoaşte că a subestimat riscul infiltrării teroriştilor aşa zisului stat islamic în rândul refugiaţilor. Această orbire este rezultatul unei decizii politice. (...) La fel ca nişte căşti pe urechi şi chiar mai mult, ca o mască, ideologia europeană a făcut ca statele să devină oarbe şi surde la ameninţare. Refuzul de a pune la îndoială dogmele a pus în pericol cetăţenii nevinovaţi din vestul şi din estul Europei, cultura şi chiar identitatea lor", a mai spus Le Pen.

În acelaşi timp, ea a catalogat drept un "moment cheie" votul pe care britanicii îl vor da la referendumul cu privire la ieşirea din UE.

"În aceste condiţii, nu este surprinzător că dorinţa de a ieşi din UE devine din ce în ce mai mare. Britanicii vor vota în două luni. Este un moment cheie pentru istoria europeană. Sper ca francezii să nu aştepte prea mult o oportunitate similară. (...) Sper ca România să se redreseze şi să îşi găsească mândria şi puterea de dezvoltare. Eu cred că ţărilor europene nu le va lua prea mult timp să renunţe la acest vis siropos, vechi, din anii 1950...", a adăugat Marine Le Pen.

La Conferinţa Internaţională ''Europa noastră - Europa Naţiunilor'' au participat europarlamentari ai Mişcării pentru o Europă a Naţiunilor şi a Libertăţilor, key speaker-ul fiind Marine Le Pen, preşedintă a Frontului Naţional din Franţa, membră a Parlamentului European.

Marine Le Pen, la Sinaia: "UE este un eşec absolut, din punct de vedere economic"

În discursul susţinut ieri, la Sinaia, Marine Le Pen a declarat că, din punct de vedere economic, UE este un eşec absolut. Aceasta a precizat că "efectele sunt devastatoare şi distrug orice speranţă de creştere şi dezvoltare".

Marine Le Pen susţine că Uniunii Europene nu îi pasă de prosperitatea naţiunilor, ci vrea doar să îşi impună dogmele.

"Acesta este singurul lucru care contează în ochii Comisiei, căreia nu îi pasă de tragediile umane pe care le provoacă. Democraţia este suprimată. Tot ceea ce vrea este suprimare absolută faţă de normele sale, pentru că euro, moneda unică, este un simbol al acesteia, refuză să renunţe la ea", a declarat preşedintele Frontului Naţional din Franţa.

Aceasta a adăugat: "Nu mai vrem acest tip de Uniune Europeană, dăunătoare, care pune naţiunile noastre una împotriva alteia. Astăzi, deşi statele noastre ar fi trebuit să fie unite în sânul aceluiaşi întreg, majoritatea relaţiilor dintre Franţa şi România nu aduc beneficii celor două popoare. Acelaşi lucru se întâmplă de asemenea şi în relaţiile dintre toate statele europene, incluse în această navă ciudată fără busolă, care este Uniunea Europeană".

Marine Le Pen a subliniat faptul că, din cauza directivei dezastruoase în legătură cu detaşarea lucrătorilor, mulţi români părăsesc ţara, profesând în altă parte, în loc să participe la dezvoltarea României.

"Dar nu mă las păcălită! Situaţia voastră este dificilă. România este o ţară mare, cu potenţial, care merită mai mult decât această sângerare umană teribilă, pe care a provocat-o pesimismul", a mai declarat preşedintele Frontului Naţional din Franţa.

"În acelaşi timp, mai ales în Franţa, modelul social construit după al doilea război mondial este subminat de costul imens pe care îl implică neplata contribuţiilor asigurărilor sociale şi a şomajului în masă", a adăugat aceasta.

Marine Le Pen este de părere: "Uniunea Europeană este atât de obsedată de ideea de concurenţă, încât merge până la a pune statele membre unul împotriva celuilalt, în loc să le permită să coopereze pentru proiecte comune excepţionale".

Le Pen a mai spus: "Amintiţi-vă mereu cuvintele lui Jean Claude Junker: «Nu poate exista nicio alegere democratică împotriva tratatelor europene». În alte cuvinte, tratele europene sunt mai importante decât oamenii.(...) Chiar şi în cazul în care concurenţa economică nu intră în discuţie, Uniunea Europeană se dovedeşte a fi dăunătoare".

Marine Le Pen a precizat că "cei mai răi criminali şi cei mai de seamă terorişti se pot deplasa nestingheriţi în Spaţiul Schengen".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. UE este cea mai splendida constructie europeana. Adaugati si faceti ca UE sa aplice "formele de cooperare între popoare" cele mai potrivite, de la Atlantic la Urali, si teminati bilciul vostru.

    Concret, ce propuneti, pentru a imbunatati si a nu strica organizarea existenta? 

    1. Sa ne vedem naibii, fiecare, de treaba lui.

      Ue este bolsevism sadea si m-am saturat de asta. 

      UE ofera doar o sansa. Suntem in stare s-o valorificam, este excelent. Daca nu, poate ne va ajuta/forta. :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb