MARIUS BODEA: "Valul 5 este triumful incompetenţei guvernamentale totale"

J.P.
Comunicate de presă / 11 ianuarie 2022

"Valul 5 este triumful incompetenţei guvernamentale totale"

Senatorul Marius Bodea a afirma că valul 5 este "triumful incompetenţei guvernamentale totale", conform unui comunicat remis redacţiei.

Marius Bodea: "Urmăresc zilnic actualitatea românească şi deciziile politice care sunt adoptate la nivelul Guvernului şi Parlamentului, dar chiar şi mie îmi este greu să vă spun pe de rost care sunt măsurile în vigoare în acest moment în România pentru limitarea valului 5.

Bine, nici nu sunt prea multe, pentru că nici Guvernul, nici ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, nici parlamentarii PNL, PSD, UDMR nu au avut suficient curaj să impună, printr-un act normativ constituţional, un document care în restul Uniunii Europene este folosit încă din vara anului trecut, respectiv certificatul verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală.

Dar chiar şi în cazul restricţiilor care se aplică deja, e foarte greu pentru un cetăţean simplu să ţină pasul cu nehotărârea şi multiplele răzgândiri ale actualei coaliţii de guvernare PNL-PSD-UDMR.

Ba se introduce obligatoriu mască de protecţie FFP2, ba nu se mai introduce. Când trebuie purtată doar în spaţiile aglomerate, când pe toată strada? Şcolile se închid ori prea devreme şi fără nici un calcul de oportunitate sau de efect, cum a fost cazul anul trecut cu acea vacanţă introdusă din burtă, ba se deschid înainte de termen, chiar la început de val 5, cum s-a întâmplat cu reluarea cursurilor anul acesta încă de la 3 ianuarie.

Testele de salivă pentru elevi sunt când obligatorii, când nu se mai găsesc, pentru că autorităţile nu au fost în stare să organizeze o licitaţie corectă şi coerentă.

Nu mai zic de nefericitele şi celebrele, de acum, "am învins pandemia" şi "vaccinarea este un succes", urmate de 20.000 de morţi în valul 4, pentru că mizele politice au fost mai importante decât vieţile oamenilor.

Căci la asta asistăm de mai bine de un an deja. La un ping pong exclusiv politic cu măsuri, în care specialiştii sunt ignoraţi, în timp ce românii îşi pierd viaţa din cauza coronavirusului. Doctorii lansează avertismente peste avertismente, în timp ce Guvernul şi parlamentarii PNL, PSD şi UDMR încă discută de ce măciulia de la chibrit e într-o parte şi nu în cealaltă.

Cât priveşte comunicare oficială, ce ar mai putea fi de spus? Nu există nici aici o coerenţă, nu se transmite clar, pe înţelesul tuturor, ce se decide. Primim doar mesaje seci, militarizate, în care pare că de fiecare dată suntem certaţi, şi numere de hotărâri şi de ordonanţe care nu interesează pe nimeni.

Nu vreau să fiu greşit înţeles. Sunt de acord că restricţiile pentru limitarea valului 5 sunt, alături de vaccinarea anti COVID-19, singurele căi prin care pot fi salvate vieţi. Dar acest lucru nu poate fi realizat cu adevărat decât dacă măsurile sunt coerente.

Din păcate, în continuare singurii cu adevărat responsabili pentru sănătatea noastră suntem doar noi. De multe ori, da, suntem pe cont propriu. Coaliţia PNL PSD UDMR are ale preocupări decât viaţa românilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb