Marius Budăi: "Comasarea alegerilor va permite o participare mai largă la vot, ceea ce este în beneficiul democraţiei"

F.D.
Politică / 7 februarie

Marius Budăi: "Comasarea alegerilor va permite o participare mai largă la vot, ceea ce este în beneficiul democraţiei"

Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Marius Budăi, consideră că o eventuală comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale ar fi în beneficiul democraţiei, relatează Agerpres.

El a declarat, miercuri, că scrutine pentru Parlamentul European, dar şi pentru administraţiile locale au loc, simultan, în mai multe state ale Uniunii Europene, ţări în care "democraţia nu a murit".

"Democraţia nu a murit nici în Germania, nici in Italia, nici în Belgia, Irlanda şi alte state UE unde se comasează alegerile locale cu cele europarlamentare. Cei care contestă comasarea alegerilor îi desconsideră pe alegători. Ei spun că alegătorii nu sunt capabili să distingă între tematica locală şi cea europeană. Cu alte cuvinte, alegătorii nu ar fi suficient de inteligenţi să facă această deosebire. Există un argument viabil în favoarea acestei comasări dintre locale şi europarlamentare: vom avea o participare mai largă la vot, ceea ce este în beneficiul democraţiei. O participare mai mare înseamnă mai multă legitimitate pentru cei aleşi", a afirmat Budăi.

Fostul ministru al Muncii este convins că o prezenţă mai ridicată la vot este în defavoarea unor formaţiuni politice precum Alianţa pentru Unirea Românilor sau Uniunea Salvaţi România.

"Constatăm deci că cei de la AUR şi USR se tem de o prezenţă mai mare la vot. Practic, se tem că vom avea o prezenţă mai mare la europarlamentare. Ei mizau pe absenţă, nu pe participare, şi de aceea sunt deranjaţi de comasare", a adăugat liderul social-democrat din Botoşani.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Comasarea alegerilor "salvarea PNL si PSD",

    avand cei mai multi primari in teritoriu, 

    democratic nu e ,legal nici atat, 

    doar asa iese cum "trebuie"

    e clar ptr. toti romanii 

    si tot nu e democreatic ca voi sa schimbati regulile in timpul jocului.

    este si un pic de conflict de interese la mijloc fiindca voi propuneti avand majoritate si tot voi votati schimbarea care e neconstitutionala cu doar 2-3 luni inainte de alegeri.

    atunci ce democratie mai este? 

    1. rusnacia, voi votati in Romania ? sau doar comentati

    Este in beneficiul vostru al ho.ti.lor si ma.fio.tilor care conduc Romania de 34 de ani. Jecmanire, jaf, saracie lucie.

    Comasati alegerile in intersul vostru, bai, budaii, nu in numele democratiei. Pt ca asta nu este democratie cum rahat mancati toti, e doar multa smechereala, licheleala, impostura si escrocherie, orice sa castigati si sa aveti voturi de furat! Cat despre comasarile trecute despre care iar mancati rahat ca au fost, au fost facute cu aceasi smechereala din prezent, sa aveti ce voturi sa furati. Sper ca romanii sa nu mai pice in plasa - votati, ba, ca iese nebunul!

    Democratia PDSNL.

    Comasarea alegerilor se poate intoarce impotriva PSD-PNL in ciuda sondajelor facute de firmele de casa. O prezenta mai mare ar putea insemna mai multi poeti neradicalizati care sa aleaga un ipotetic rau mai mic, iar pentru partidele obisnuite sa cumpere voturi o cheltuiala mai mica. Pana anul asta, partidele cu activ de partid numeros preferau o prezenta mica pentru ca cei mobilizati de ei in numar fix aduceau un procent mai mare. Ce s-a schimbat, adica lumea care a inceput sa inteleaga ce insemna de fapt cele doua partide, ce oameni le populeaza, ii indreptateste sa schimbe regulile jocului. Prezenta lui Budai, imaginea vie a ministrului semianalfabet, care cu greu rosteste o fraza lunga, care nu vorbeste nicio limba straina, ne intoarce in timpuri pe care le vrem trecute.

    disperati :

    PNL 7% 

    PSD 22%

    FD 9% 

    democratia e cam demo … cand o apuca..

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb