MARIUS BUDĂI: "Impactul în cazul pensiilor speciale este 0,1% din PIB"

S.B.
Politică / 29 octombrie 2022

"Impactul în cazul pensiilor speciale este 0,1% din PIB"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că impactul bugetar al aşa-numitelor pensii speciale este de doar 0,1% din Produsul Intern Brut, el respingând ideile unor politicieni conform cărora prin reducerea acestor pensii ar putea fi majorate pensiile pe bază de contributivitate, informează news.ro.

"Haideţi să avem proprietatea termenilor! Aţi spus dvs. de un actual coleg de coaliţie care desfiinţa în 30 de zile (pensiile speciale - n.r.). Oare câte de 30 de zile au trecut de atunci şi până acum? (...) Vreau să vă spun un lucru: stabilim foarte clar că nu au făcut nimic, că nu au putut să facă, nu au discutat măcar cu cei în cauză, să discute transparent să afle soluţiile şi acum vorbesc de ceea ce se întâmplă. Şi mint populaţia că s-ar putea, cu economiile făcute de acolo, să se majoreze pensiile celelalte. Impactul bugetar de acolo este de 0,1% din PIB, dacă nu mai dăm oamenilor ăştia niciun leu, nu că să le reducem cheltuiala, niciun leu! Sunt cifre", a declarat Marius Budăi în emisiunea Insider Politic, sâmbătă, la Prima Tv.

Acesta este de părere că în ceea ce priveşte pensiile de serviciu "nedreptatea vine" din faptul că nu trebuie să existe nicio pensie mai mare decât salariul.

Budăi susţine că fiecare ministru care are în subordine instituţii în care se acordă pensii de serviciu trebuie să vină cu puncte de vedere legate de reforma sistemului.

Acesta reafirmă că din punctul său de vedere pensiile militarilor "nu sunt pensii speciale", el subliniind că prevederile din jaloanele din PNRR pe acest subiect sunt îndeplinite.

În ceea ce priveşte foştii parlamentari care au obţinut, prin decizii judecătoreşti, repunerea în plată a pensiilor de care au beneficiat pentru funcţiile deţinute ca demnitari, Budăi a precizat că nu ştie în ce stadii sunt procesele, dar că "nu există în plată" astfel de drepturi pentru foştii parlamentari.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Astea sunt scuze ca sa nu le eliminati. Problema nu e procentul lor din PiB, problema e ca sfideaza pe toata lumea, prin grandoarea lor si varstele fragede de la care se ofera.

    Asa putem spune ca procentul pentru educatie e de 2.6 din PiB si acolo sunt 350 000 de salariati, plus intretinere scoli, etc.

    Toata clasa politica =Mari nesimtiti! 

    1. ba e o problema si procentul din PIB pentru ca nimicul ala de 0,1% sunt vreo 212 milioane de euro iar astia sunt bani care se dau anual si cu care se pot face o multime de proiecte utile pentru populatie

      Si daca ar fi fost 0.0000001% din PIB tot ar fi fost vorba de o inechitate sociala...PSD ar trebui sa se rebrenduiasca dupa declaratia lui Budai, Budai care a marit pensiile, pana acum, doar din gura. Altii au fost mai curajosi!

      Toate pensiile, inclusiv cele speciale, militare si pentru cei care au lucrat in grupe, ar trebui limitate la 75% din venitul mediu brut obtinut in ultimile 12 luni de activitate, inainte de a iesi efectiv la pensie.

      Dar despre cumularea pensiilor astea speciale, militare si....nu mai zic, cu salariul de la stat cum ramane d-le Budai? Tot asa, doar 0.1% din PIB reprezinta? 

    Defapt, cumulat e vorba de vreo 10 miliarde pe tot ce înseamnă pensiile astea. Si suma tot crește de la an la an. Cum sa iei pensie după 4 ani de mandat ca parlamentar!!!

    1. Dar de ce sa nu iau?

    Depinde si de ce inseamna pentru budai pensii speciale : daca exclude diverse categorii , facandu-le ocupationale sau mai stiu eu ce alta scamatorie , e posibil sa fie putin.

    Prin aceste pensii descurajati munca.

    Nici macar un leu daca ele nu respecta aceleasi principii ca pentru restul de 99,9% din populatie !

    Iar vorbeste bolovanul!! Auzi la el , sa le ceara parerea celor in cauza??!! Pai bolovane, fara sa-i intreb aia isi vor pensiile alea nesimtite si nemeritate!! Si ti le adun eu, dar sunt sigur ca n-o sa intelegi nimic!!

    Calcul gresit!

    Ei se raporteaza la pib de acum! 

    Nu se raporteaza la pib viitor atunci cand se mai adauga si datorie ca procent din pib in crestere = depresie reala in economie resimtita la cetateni. 

    Plus ca aveti de reglat adancirea de cont curent!!! = plata toata populatie prin trai mai scump. 

    s c ret 

    ce soric gros are in loc de obraz , asta-i justificare ?

    E furt.Cand le luați banii înapoi?Dar voi toți furați și va acoperiți unii pe alții.

    Psd se pretinde a fi partidul celor multi . De fapt psdpnl a creat o noua clasa sociala numita burghezia bugetara . Psdpnl si udmr au ca misiune sa ia de la popor si sa finanteze burghezia bugetara . Marius budai este un ciocoi la fel ca toti cei din psdpnl, udmer si aur . Ciocoiul sef peste toti acesti ciocoi este iohannis .Eu votez usr .

    0,1 s-au 0,o5 sunt scuze prostesti.Conteaza mai mult fapta decat suma(pentru unii muma pentru altii ciuma).Se spune ”armata,politia etc nu fac majorari din fondul de pensii”cheltuie banii din dotari si pe urma se plang de dotarea proasta.Uneori unul cu salar minim lucreaza(valoric) mai mult decat unii care stau la caldurica.

    1. ai spus corect , dar e prea greu pentru budai sa inteleaga ,

    Pensiile necontributive costă bugetul 2 miliarde euro, PIB-ul este de vreo 218 miliarde euro. Vă rog să calculați dvs dacă acest politician minte sau spune adevărul!

    Apoi chiar de este puțin, aici e mai mult decât o cifră comparativ cu ceilalți contributori și vârstele legale de pensionare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb