Marko Bela: Iuliu Winkler - posibil succesor al lui Nagy Zsolt

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 25 iulie 2007

Actualul ministru al Comerţului, Iuliu Winkler, ar putea prelua portofoliul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, care a aparţinut lui Nagy Zsolt. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri, citat de Rompres, că Iuliu Winkler este luat în considerare ca posibil succesor al lui Nagy Zsolt, însă decizia finală va fi anunţată la 26 iulie, dată la care expiră perioada de suspendare a actualului ministru. La rândul său, Nagy Zsolt a declarat că nimeni din UDMR nu i-a solicitat demisia din funcţia de ministru, subliniind că aceasta reprezintă un gest unilateral de voinţă. Reamintim că minis­trul Comunicaţiilor, cercetat iniţal pentru spionaj şi trădare, a fost suspendat din funcţie la 11 iunie de preşedintele Traian Băsescu, iar pe 26 iulie expiră termenul legal de 45 de zile în care procurorii trebuie să dea o soluţie în acest caz. Referitor la posibile schimbări ale candidaţilor UDMR pentru Parlamentul European (PE), unde Nagy Zsolt este cap de lis­tă, acesta a afirmat că, deocamdată, nu au fost discuţii pe această temă, afirmând că informaţiile apărute în presă până acum pe această temă sunt simple speculaţii. El a reamintit că a câştigat locul întâi pe lista Uniunii printr-un concurs intern, precizând că ordinea sau candidaţii pot fi schimbaţi doar în urma unor negocieri care se vor purta cu organizaţiile care susţin candidatura pentru PE a episcopului reformat Tokes Laszlo.

În legătură cu discuţiile dintre UDMR, Tokes Laszlo şi reprezentanţii organizaţiilor care îl susţin pe episcop, Marko Bela a mai spus că, deocamdată, invitaţiile la dialog şi negociere pe care le-a lansat, au rămas fără niciun răspuns. Dacă reprezentanţii organizaţiilor care îl susţin pe episcop, cel puţin la nivel declarativ, ar dori să poarte discuţii cu liderii UDMR în cursul săptămânii viitoare, acest lucru este puţin probabil să se întâmple, deoarece Marko Bela va pleca în concediu, începând de luni.

Întrebat cu privire la posibilii succesori în funcţia de vicepremier pe care a lăsat-o vacantă, preşedintele UDMR a declarat că despre acest lucru se va discuta în cadrul formaţiunii sale politice, cel mai devreme în septembrie. În presă au fost vehiculate deja două nume pe care conducerea UDMR le-ar lua în calcul pentru această funcţie: Korodi Attila, ministrul Mediului, şi Borbley Laszlo, ministrul Dezvoltării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb