Europa a rămas în urmă pe domeniul digital, deci a venit momentul să şi investim pentru a concura pe această piaţă şi pentru a avea o transformare digitală de succes, a declarat, astăzi, într-un forum de specialitate, Mariya Gabriel, comisarul european pentru Economie şi Societate Digitală.
"Haideţi să păstrăm cetăţenii în inima politicilor noastre. Cred că putem veni cu Directive excelente, instrumente financiare perfecte, dar dacă nu investim în oameni, în competenţele digitale, nu ne vom îndeplini misiunea şi nu vom avea rezultatele aşteptate. Ştiu că România este un exemplu foarte bun şi vreau să demonstrăm că prin competenţele noastre putem defini zona digitală. Europa nu este în centrul revoluţiei digitale, am rămas în urmă şi acesta e adevărul. Dacă investim în capacităţi strategice, putem să profităm de această şansă, pentru că avem şi punctele noastre forte: universităţi bune, cercetători, producători. Deci, a venit timpul să şi investim pentru a concura pe această piaţă şi pentru a avea o transformare digitală cu succes", a subliniat Gabriel, conform Agerpres.
Oficialul european a ţinut să menţioneze faptul că, datorită României, această regiune a Europei face paşi importanţi pe Agenda Digitală.
"Datorită României, această regiune a Europei pune în lumină favorabilă Agenda Digitală. Sincer, vă felicit pentru modul în are aţi gestionat Preşedinţia rotativă. Când am devenit comisar în 2017, Comisia Europeană a lansat 30 de propuneri legislative pe Agenda Digitală şi doar 6 au fost finalizate în aceşti doi ani. Pe durata Preşedinţiei române am ajuns la finalizarea a 28. Mesajul meu principal este acela de a pune oamenii pe primul loc. Numai dacă lucrăm împreună vom ajunge unde trebuie. Avem o abordare unică pe acest sector în Europa pentru a rezolva problemele. Statele membre nu pot lucra în izolare pentru a rezolva chestiuni în ceea ce priveşte securitatea cibernetică, problematica întreprinderilor mici şi aşa mai departe, scrie Agerpres.
Institutul Aspen România, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), cu sprijinul Băncii Mondiale şi al Biroului de la Bucureşti al German Marshall Fund, a organizat, joi, la Bucureşti, prima ediţie a evenimentului Governance Innovation Forum.