MASA ROTUNDĂ ROMEPS / RADU COSTAN, HIRSCH POROZELL: "Polistirenul expandat, cea mai eficientă soluţie de izolare termică"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 1 martie 2019

Radu Costan

Radu Costan

Polistirenul expandat reprezintă cea mai eficientă soluţie de izolare termică a clădirilor, potrivit domnului Radu Costan, director de marketing la compania Hirsch Porozell, care precizează: "Atunci când termoizolăm clădirile cu polistiren expandat urmărim confortul termic - să fie căldură iarna şi răcoare vara. Mai urmărim şi costurile lucrării de termoizolaţie, care trebuie să fie reduse - atât costurile iniţiale, de realizare a izolaţiei, cât şi cele ulterioare, de exploatare a locuinţei (gaz, curent electric, lemne etc)".

Potrivit domniei sale, calităţile izolatoare ale unui produs destinat izolaţiei termice sunt date de coeficientul de trasfer termic, care, cu cât este mai mic, cu atât mai bine, adică cu atât rezistenţa termică a peretelui este mai mare, la aceeaşi grosime a stratului izolator.

Legat de costuri, Radu Costan susţine că un metru cub de polistiren expandat costă în medie 35 de euro (cel destinat faţadei clădirilor), iar în cazul celui mai apropiat concurent, al doilea cel mai folosit produs din industrie - vata bazaltică, costul este dublu, iar coeficientul de transfer termic, mai mare.

"Este limpede că polistirenul expandat e cea mai eficientă soluţie de termoizolare", subliniază domnul Costan, adăugând că în ţara noastră acesta reprezintă 90% din piaţa de profil, trend care poate fi observat şi în Europa. "Polistirenul expandat va rămâne mult timp de acum încolo cea mai bună soluţie de termoizolare la nivel european", concluzionează Radu Costan.

Polistirenul expandat a fost produs pentru prima oară în anul 1952, spune domnul Costan, menţionând că acesta a fost folosit în premieră ca material termoizolant în 1955, chiar pentru acoperişul fabricii unde a fost produs. Pentru renovare, acoperişul a fost demontat 31 de ani mai târziu, în 1986. În urma examinării s-a observat că polis­tirenul nu şi-a modificat dimensiunea sau consistenţa, nu s-a deformat, fiind găsit în stare foarte bună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb