Mastercard deschide perioada înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU

T.B.
Bănci-Asigurări / 23 ianuarie

Mastercard deschide perioada înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU

Mastercard deschide astăzi perioada de depunere a cererilor de aplicare pentru Fondul de Inovare Strive EU, o nouă iniţiativă menită să accelereze dezvoltarea soluţiilor pentru susţinerea micilor întreprinderi europene în călătoria lor digitală, se arată într-un comunicat al Mastercard, remis redacţiei. Fondul de Inovare Strive EU va acorda granturi fără capitalizare de până la 500.000 de euro pentru până la 20 de proiecte din statele membre ale UE, oferind de asemenea asistenţă tehnică şi îndrumare pentru a sprijini accelerarea dezvoltării soluţiilor lor, informează sursa.

Potrivit comunicatului, înscrierile sunt deschise pentru entităţi de toate dimensiunile - de la startup-uri la companii mai mature, cu condiţia să solicite inovaţii care să ajute comunitatea de mici întreprinderi din Europa să:

"Deblocheze capitalul de lucru şi de credit prin finanţare integrată;

Facă trecerea în mediul digital în condiţii de siguranţă, consolidând securitatea cibernetică;

Navigheze prin preferinţele în continuă evoluţie ale consumatorilor şi aşteptările de reglementare referitoare la sustenabilitatea mediului înconjurător;

Valorifice inteligenţa artificială (IA) pentru a economisi timp şi a genera profit."

Conform sursei "Întreprinderile mici reprezintă coloana vertebrală a economiei europene şi, acum mai mult ca oricând, este esenţial ca acestea să primească sprijinul de care au nevoie pentru a se alătura economiei digitale", a declarat Mark Barnett, Preşedinte, Mastercard Europe. "Suntem încântaţi să deschidem perioada de depunere a cererilor de aplicare pentru Fondul de Inovare Strive EU şi să descoperim, în lunile următoare, unele dintre cele mai bune proiecte venite din partea celor mai inovatoare minţi din Europa."

Evoluţia programului Strive în Europa

Fondul de Inovare este cea mai recentă dezvoltare a programului global Strive derulat de Mastercard, şi prima activitate dedicată din cadrul Strive EU, care a fost lansat în noiembrie anul trecut în Parlamentul European şi care va fi implementat de Caribou Digital, arată datele comunicatului.

Lansat iniţial în 2021 şi susţinut de Mastercard Center for Inclusive Growth, Strive este un portofoliu de programe filantropice care vizează sprijinirea a peste 10 milioane de întreprinderi mici din întreaga lume pentru a prospera în economia digitală, potrivit sursei citate.

Prin intermediul Strive EU, Mastercard îşi propune să stimuleze în continuare rezilienţa şi creşterea comunităţii întreprinderilor mici din Europa, susţinând noile inovaţii în cadrul UE care ajută întreprinderile mici să obţină capital, să facă tranziţia la mediul digital, să îşi extindă reţeaua şi expertiza, transmite sursa indicată.

Strive EU se va baza pe punctele forte a două iniţiative deja existente, respectiv Strive Cehia şi Strive UK, relatează sursa. De la lansarea în 2021, Strive UK a ajuns la peste 1 milion de antreprenori, conectându-i la resurse, instruire şi mentori pentru a-i ajuta să navigheze în economia digitală, potrivit comunicatului. Strive Cehia lucrează intens pentru a creşte rapid capacităţile stakeholderilor locali, ajungând la IMM-uri din întreaga ţară cu noi linii de servicii, inclusiv peer shadowing şi asistenţă tehnică, cu scopul de a ajunge la peste 250.000 de IMM-uri, arată datele comunicatului.

Conform sursei precizate "Progresele digitale au potenţialul de a servi drept punte pentru a se asigura că toată lumea, în special întreprinderile mici care ne alimentează economiile, dispune de instrumentele necesare pentru a creşte şi a-şi dezvolta afacerile şi pentru a rămâne reziliente. Aşteptăm cu nerăbdare să învăţăm din programele Strive de până acum şi să extindem raza de acţiune şi amploarea în toată Europa", a declarat Payal Dalal, Senior Vice President of Social Impact, International Markets, Mastercard Center for Inclusive Growth.

Susţinut de Consiliul Întreprinderilor Mici Strive EU

Pe lângă Fondul de inovare, Mastercard va înfiinţa un Consiliu al Întreprinderilor Mici Strive EU pentru a reuni ecosistemul antreprenorial european şi a încuraja colaborarea, informează sursa. Prezidat de Mark Barnett, consiliul va fi format din 10-15 experţi influenţi, entităţi din sectorul privat şi reprezentanţi ai întreprinderilor mici, care vor fi anunţaţi la începutul lunii februarie, se mai arată în comunicat.

Consiliul întreprinderilor Mici Strive EU va juca un rol esenţial în selectarea beneficiarilor finali ai Fondului de Inovare, precum şi în sprijinirea câştigătorilor cu bunuri sau servicii şi resurse financiare, inclusiv mentorat pe tot parcursul iniţiativei, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb