MĂSURI ÎMPOTRIVA MANEVRELOR PSD Tăriceanu pregăteşte un nou grup politic în Senat

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 5 septembrie 2019

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, ieri, că grupul mixt "Democraţia'' va fi înfiinţat numai dacă formaţiunea sa politică va rămâne fără numărul minim necesar de membri, adică şapte. Din grupul respectiv ar urma să facă parte senatorii ALDE şi cei ai Pro România.

La începutul săptămânii, liderul ALDE anunţa că "Democraţia'' are deja 14 senatori, iar grupul respectiv ar urma să activeze după şedinţa de săptămâna viitoare în care va fi ales noul preşedinte al Senatului.

Referitor la intenţia celor din ALDE şi Pro România de a constitui un grup mixt la Senat, preşedintele interimar al Camerei superioare a Parlamentului, social-democratul Şerban Valeca a declarat că aşteaptă o solicitare în scris la Biroul Permanent.

Călin Popescu-Tăriceanu şi-a continuat războiul cu PSD, după cei trei ani de coabitare, şi a susţinut, ieri, că liderii social-democraţi au încercat o "preluare ostilă" nu numai a unor parlamentari de la ALDE, ci a întregului partid, în scopul "destructurării" acestuia.

Tăriceanu a precizat: "Pe măsură ce trece timpul aflu lucruri noi, îmi parvin informaţii noi. Deci, ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD la adresa ALDE este un lucru extrem de grav. Pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid. S-a încercat destructurarea lui şi să se facă un ALDE care să coopereze în continuare cu PSD pentru menţinerea structurii politice a Guvernului, în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare, crezând că supravieţuieşte".

El a adăugat că se bucură deoarece colegii săi de partid au sesizat această mişcare şi "au dejucat acest plan mârşav".

Liderul ALDE şi-a exprimat speranţa că Teodor Meleşcanu se va răzgândi şi va renunţa să mai candideze la preşedinţia Senatului, susţinut de PSD.

"Părerea mea este că are suficientă experienţă să îşi dea seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe, dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge pe ... ştiţi vorba aceea românească - capul face, capul trage", a menţionat Tăriceanu.

Amintim că liderii ALDE au decis excluderea din partid a celor care acceptă funcţii în Parlament şi guvern fără acceptul partidului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb