Măsuri luate de Kremlin pentru susţinerea populaţiei şi economiei

G.M.
Internaţional / 10 martie 2022

Măsuri luate de Kremlin pentru susţinerea populaţiei şi economiei

Autorităţile de la Kremlin au decis să scutească cetăţenii de impozitul pe venit şi să aloce fonduri suplimentare pentru sprijinirea agriculturii, industriei construcţiilor şi transporturilor, anunţă Moscow Daily News.

Duma de Stat a propus scutirea familiilor cu mulţi copii de la plata facturilor la utilităţi, reînnoirea creditelor ipotecare preferenţiale şi introducerea reglementării de stat a preţurilor la alimente. Duma de Stat a decis subvenţionarea 100% a facturilor la utilităţi pentru familiile cu mulţi copii, iar pentru familiile cu şomeri şi persoane cu vârsta peste 65 de ani, va fi subvenţionată 70% din factură.

Guvernul rus a pregătit o serie de noi măsuri pentru a sprijini economia rusă în faţa înăspririi sancţiunilor occidentale.

Astfel autorităţile au decis să scutească cetăţenii de la plata impozitului pe venit precum şi de la plata impozitului pe dobânda la depozitele bancare în valoare de peste 1 milion de ruble pentru perioada 2021-2022. Guvernul de la Kremlin a decis instituirea unei taxe de lux pentru proprietarii de maşini în valoare de peste 10 milioane de ruble, şi nu 3 milioane de ruble, ca înainte. Guvernul rus a decis reducerea la zero a cotei de TVA pentru următorii cinci ani pentru companiile din sectorul HoReCa şi turism, şi alocarea a 25 de miliarde ruble pentru un program de creditare a producătorilor agricoli.

De asemenea, vor fi alocate fonduri suplimentare în valoare de 163 de miliarde de ruble pentru dezvoltarea infrastructurii. Prim-ministrul rus Mihail Mishustin a anunţat un set de măsuri pentru sprijinirea acestui domeniu, în special, simplificarea înregistrării drepturilor asupra instalaţiilor deja construite (vor fi necesare mai puţine documente).

Autorităţile de la Kremlin promit sprijin pentru companiile de transport aerian din Federaţia Rusă. Ministerul Transporturilor de la Moscova a întocmit un document conform căruia returnarea unei aeronave cumpărată în leasing din ţările occidentale trebuie să fie aprobată de comisia rusă de importuri. Dacă returnarea nu este permisă, companiile aeriene vor putea folosi echipamentul până la sfârşitul contractului de leasing, plătindu-l în ruble.

Cetăţenii ruşi, precum şi reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii, ale căror venituri au scăzut cu peste 30%, vor putea amâna plăţile împrumutului cu până la şase luni, această măsură fiind valabilă şi pentru creditele ipotecare.

Planul de susţinere a economiei va fi completat, a menţionat Mikhail Mishustin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb