Măsurile impuse de Banca Naţională a Elveţiei

D.R.
Bănci-Asigurări / 23 iunie 2023

Măsurile impuse de Banca Naţională a Elveţiei

Banca Naţională a Elveţiei a declarat astăzi că este esenţial să se înveţe lecţii din criza Credit Suisse, care a dus la căderea băncii şi salvarea forţată a acesteia de către rivala UBS şi că ia în considerare măsuri care ar preveni astfel de evenimente pe viitor, transmite news.ro.

"Aceste măsuri trebuie să întărească rezilienţa băncilor, pentru a preveni pierderea încrederii ori de câte ori este posibil şi pentru a asigura o gamă largă de opţiuni eficiente de stabilizare, redresare sau lichidare a unei bănci de importanţă sistemică în cazul unei crize", a declarat banca centrală în raportul său privind stabilitatea financiară din 2023.

Printre măsuri, BNS a cerut ca băncilor să li se solicite pe viitor să pregătească o cantitate minimă de active, un pas menit să ajute băncile să acceseze lichidităţi de urgenţă în cazul în care clienţii îngrijoraţi ar retrage rapid numerar.

Cea mai mare bancă din Elveţia a crescut recent şi mai mult, în urma salvării Credit Suisse într-o preluare concepută de autorităţile elveţiene în martie şi oficializată de UBS pe 12 iunie.

Totuşi, trebuie învăţate lecţii "având în vedere importanţa sistemică mai mare a băncii combinate şi riscurile asociate pentru Elveţia", a spus BNS.

Banca centrală a spus că, totuşi, au urmat trei observaţii cheie din criză, inclusiv că respectarea cerinţelor de capital este necesară, dar nu suficientă pentru a asigura încrederea într-o bancă.

"Instrumentele de capital AT1 au absorbit pierderi deoarece punctul de neviabilitate era iminent şi intervenţia statului a devenit necesară", se arată în raport.

Banca centrală a mai spus că amploarea şi ritmul ieşirilor de depozite la Credit Suisse care au rezultat din pierderea încrederii au fost fără precedent şi mai severe decât se presupunea în conformitate cu reglementările privind lichidităţile.

Într-o declaraţie publicată în ziua în care s-a încheiat oficial cea mai mare tranzacţie bancară de la criza financiară din 2008, autoritatea de reglementare elveţiană, FINMA, a afirmat că unul dintre cele mai presante obiective pentru noua bancă fuzionată este reducerea rapidă a riscului fostei bănci de investiţii Credit Suisse, dar şi-a exprimat încrederea că acest lucru poate fi realizat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bine ca se iau masuri dupa o suta si ceva de ani !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb