Maurer vrea să construiască mai multe apart-hoteluri pe Drumul Poienii

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 17 mai 2017

Maurer vrea să construiască mai multe apart-hoteluri pe Drumul Poienii

Afacerile imobiliare de pe Drumul Poienii reîncep să prindă contur, chiar dacă o serie de alte proiecte demarate în plin "boom imobiliar" au fost abandonate. Astfel, în prezent, este în curs de avizare un studiu de oportunitate pentru conturarea unui PUZ pe un teren de 9.484 mp în vecinătatea acestei şosele, respectiv pe platoul liber de lângă Bellevue Residence, care se învecinează cu strada Stejerişului şi Calea Poienii.

Ce prevede PUG-ul

În conformitate cu documentaţia supusă dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Braşov, pe acest teren ar urma să se construiască peste 200 de apart-hoteluri, iniţiatorul proiectului fiind Maurer Imobiliare. Pentru această zonă, Planul Urbanistic General al Braşovului prevede construcţia unor imobile chiar şi cu 14 etaje (zona M2), respectiv un Procent de Ocupare a Terenului (POT) de 60% şi un Coeficient de Utilizare a Terenului (CUT) de 4,2%, pentru o parte din terenul studiat în acest caz. Pentru o altă porţiune din acest teren, sunt prevăzute locuinţe colective mici, cu regim de înălţime P+P+2. "Prin prezenta documentaţie, se propune ca terenul în suprafaţă de 9.484 mp, care, în momentul de faţă, este împărţit în doua zone: M2 şi L2a - conform PUG, şi în trei zone: ZT, ZAL şi ZL1-conform PUZ Coasta Vacilor, Warthe II, Colţul Putinarilor, să se construiască un complex turistic-rezidenţial-recreaţional, corelând indicatorii urbanistici reglementaţi prin documentaţiile urbanistice aprobate anterior documentaţiei de faţă", se precizează în memoriul care stă la baza acestui studiu de oportunitate.

O afacere benefică pentru micii afacerişti?

De asemenea, în memoriu se mai precizează că acest complex care urmează să se construiască "în vârf de munte" este similar unui complex hotelier, urmând să aibă şi zone de relaxare, SPA sau spaţii comerciale. "Durata şederii în aceste hoteluri apartament este variată, de la câteva zile la luni sau chiar ani. Apartament-hotelurile au fost create în destinaţiile de vacanţă. Posibilitatea dezvoltării unei proprietăţi cu mai mult de 200 de apartamente va însemna mai mulţi oaspeţi cazaţi, mai multe conferinţe regionale şi implicit o creştere a traficului şi a business-ului micilor întreprinzători din zona centrului istoric. Este bine ştiut că orice oaspete cazat într-un apart-hotel doreşte să descopere tradiţiile culinare ale zonei vizitate", mai argumentează iniţiatorii acestui proiect.

Există doar un singur drum de legătură

Dezvoltarea unor ansambluri rezidenţiale ar însemna implicit şi creşterea numărului de autoturisme care vor tranzita singurul drum de legătura între Poiană şi staţiune. De asemenea, în toamna anului trecut, în cadrul şedinţei de dezbatere publică a Planului de Mobilitate Urbană al Braşovului, s-a tras un semnal de alarmă cu privire la această problemă. Unul dintre braşovenii prezenţi la dezbatere a ţinut să sublinieze faptul că, prin continuarea dezvoltării de ansambluri imobiliare în această zonă, s-ar omorî pur şi simplu turismul din staţiune, ţinând cont că nu există infrastructură rutieră propice care să preia traficul dinspre zonele vizate pentru noi construcţii rezidenţiale, ceea ce va duce la ambuteiaje pe drumul de Poiană. Un astfel de "model" este deja în zona Tractorul, unde dezvoltarea infrastructurii rutiere nu a ţinut pasul cu dezvoltarea imobiliară, astfel că traficul din şi dinspre acest cartier este unul de coşmar în anumite intervale orare.

Se va amenaja un drum de incintă

În ceea ce priveşte asigurarea accesului către noul complex rezidenţial, iniţiatorii proiectului susţin: "Circulaţia în zonă se desfăşoară pe Calea Poienii şi strada Stejerişului. Se va realiza un drum de incintă din care se va face accesul către subsolurile clădirii. De asemenea, există un acces şi din strada Stejerişului, care se va păstra. Lăţimea drumului de acces către terenul pe care se face propunerea este de 7 m, conform avizului Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov. Drumul de incintă are două tronsoane, cu declivităţi de circa 12% şi platforma de întoarcere. Drumul va fi prevăzut cu îmbrăcăminte asfaltică". Totodată, parcarea autovehiculelor ar urma să se facă în cele trei subsoluri proiectate.

Viceprimarul Braşovului, Barabas Laszlo, a ţinut să sublinieze faptul că proiectul este deocamdată în stadiu incipient şi poate suferi unele modificări, în urma propunerilor care vor veni:

"Suntem în etapa de avizare a studiului de oportunitate pentru acest PUZ. Este prima etapă de informare şi consultare a publicului din zona studiată. Am trimis adrese către toţi cei care locuiesc în această zonă, iar o parte au transmis observaţii pe care le-am transmis proiectantului lucrării pentru analiză şi punct de vedere. Urmează să prezinte acest studiu de oportunitate şi în faţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, după care se va trece la procedura de avizare a PUZ-ului în această comisie, care va conţine din nou o etapă de informare şi consultare a celor din zona pentru care se realizează PUZ-ul". După ce va fi avizat de către comisia de specialitate, PUZ-ul va intra în dezbaterea Consiliului Local, după care va urma avizarea acestuia de către Consiliul Judeţean Braşov. Girul final pe acest PUZ îl va pune tot Consiliul Local Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb