MAXIMUL ULTIMELOR 9 LUNI Acţiunile "Petrom", plus de 4,4%

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 februarie 2012

Acţiunile "Petrom", plus de 4,4%

Acţiunile "Petrom" (simbol SNP) au luat un avans de 4,40%, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, pe fondul unei creşteri de peste 1% a indicelui BET, al celor mai lichide zece acţiuni. La finalul zilei de ieri, titlurile SNP au ajuns la un preţ de 0,38 lei/unitate.

Brokerii pun aprecierea fulminantă pe seama evoluţiei preţului petrolului.

Cotaţia barilului de petrol a atins ieri cele mai ridicate valori din ultimele nouă luni, după ce Iranul a anunţat oprirea livrărilor de petrol către Franţa şi Marea Britanie, o decizie simbolică care a alimentat însă nervozitatea pe piaţă, transmite AFP.

Simion Tihon, broker la "Prime Transaction", consideră că aprecierea SNP poate fi corelată cu avansul pe care l-a înregistrat preţul barilului de petrol.

Mihai Mureşian, director de tranzacţionare "Intercapital Invest", ne-a declarat: "Preţul barilului a fost probabil influenţat de tensiunile dintre Iran şi anumite ţări din Europa, iar faptul că Petrom este şi producător de produse petroliere, veniturile sunt influenţate de cotaţia internaţională a ţiţeiului".

Şi în urmă cu aproape două săptămâni titlurile "Petrom" au avut două şedinţe de aprecieri semnificative, în care au luat avans de 5,88%, la 0,36 lei/unitate. Unii brokeri au pus, atunci, creşterea cotaţiilor pe seama contextului favorabil din piaţă, în timp ce alţii explicau aprecierea prin aşteptările mari legate de dividendele pentru anul trecut.

Analiştii: Aşteptările sunt ca SNP să raporteze rezultate în creştere

Mâine, "Petrom" a programat raportarea rezultatelor financiare preliminare pentru anul trecut.

Irina Creţu, analist "NBG Securities", anticipează, un profit de aproximativ 795 milioane de lei pentru "OMV Petrom", pentru ultimul trimestru al anului trecut. Domnia sa ne-a declarat: "Ne aşteptăm ca evoluţia favorabilă a preţului petrolului şi o îmbunătăţire a profitabilităţii pe partea de R&M (n.r. rafinare şi marketing) comparativ cu anii precedenţi să ajute compania să raporteze un profit net cu doar 15% sub media ultimelor patru trimestre, chiar şi după amenda primită de la Consiliul Concurenţei".

Şi Simion Tihon ne-a spus că, ţinând cont de rezultatele "Petrom" înregistrate în primele nouă luni ale 2011, aşteptările sunt ca SNP să raporteze o creştere importantă a afacerilor. "Chiar în contextul în care Petrom a primit o amendă record de la Consiliul Concurenţei, amendă ce o vom regăsi probabil în provizioanele companiei, SNP ar putea anunţa miercuri, un profit record, aproape dublu în comparaţie cu rezultatul din 2010".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. -am si eu citeva actiuni la petrom si dupa un an am luat 6 lei de ce ??ca restu au luat baieti destepti as asteptab un raspus autorizat!!??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb