MCTI a demarat procesul de restructurare şi privatizare al Poştei Române

Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 4 octombrie 2005

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a demarat, ieri, procesul de restructurare şi privatizare al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), în prima fază invitînd firmele şi băncile de investiţii de reputaţie internaţională să depună scrisori de intenţie pentru oferirea unor servicii de consultanţă, în vederea restructurării, respectiv privatizării companiei poştale.

Scrisorile de interes pentru ambele proiecte trebuie transmise pe adresa MCTI, pînă în data de 12 octombrie 2005.

Poşta Română este operatorul naţional în domeniul serviciilor poştale, aflat în proprietatea statului român, cu cea mai extinsă reţea de oficii poştale la nivel naţional, peste 7.100, din care 1.100 sunt informatizate, iar aproape 500 dintre acestea sunt incluse în VPN -Virtual Private Network oferind servicii în timp real.

Anul trecut Poşta Română a obţinut un profit brut de 50 de miliarde lei, pe fondul unor venituri totale de 6.600 miliarde lei. Poşta Română are un trafic lunar de peste 26 milioane de scrisori şi de peste 500.000 colete, serviciile fiind prestate de peste 34.000 de angajaţi.

Poşta Română se mai ocupă şi cu emiterea, editarea, comercializarea timbrelor şi a efectelor poştale, fiind totodată un furnizor de servicii cu valoare adăugată.

Potrivit MCTI, candidaţii care doresc să se precalifice pentru etapa de ofertare în vederea oferirii unor servicii de consultanţă necesare restructurării CNPR, trebuie să prezinte documente care să ateste în mod specific experienţă în calitate de consultanţi coordonatori în domeniul acordării de consultanţă guvernelor în restructurarea companiilor de stat cu o cifră de afaceri de minimum 100 milioane euro şi experienţă în calitate de consultanţi coordonatori în restructurarea operatorilor poştali.

Totodată, MCTI solicită servicii de consultanţă din partea unor bănci de investiţii de reputaţie internaţională, în vederea privatizării Poştei Române, băncile de investiţii de reputaţie internaţională interesate şi eligibile fiind invitate să depună scrisori de interes. Candidaţii care doresc să se precalifice pentru etapa de ofertare trebuie să prezinte documente, care să ateste în mod specific faptul că au experienţă în calitate de consultanţi coordonatori în domeniul acordării de consultanţă guvernelor în privatizarea cu succes a companiilor de stat cu o cifră de afaceri de minimum 100 milioane euro şi experienţă în calitate de consultanţi coordonatori în privatizarea companiilor din sectorul de comunicaţii poştale. De asemenea, ele trebuie să ateste faptul că au experienţă în acordarea de consultanţă financiară, în fuziuni şi achiziţii în sectorul de comunicaţii poştale în Europa şi în special în Europa Centrală şi de Est. Potrivit MCTI, consultanţii se pot asocia cu condiţia ca această asociere să fie menţionată în scrisoare, iar în cazul în care scrisoarea de interes este înaintată de către un consorţiu, atunci aceste informaţii vor fi oferite despre toţi membrii consorţiului şi trebuie nominalizat un conducator al consorţiului. După primirea scrisorilor de interes, acestea vor fi evaluate de către comisiile MCTI, urmînd ca toate părţile interesate care au depus scrisori de interes în conformitate cu instrucţiunile menţionate să fi notificate asupra rezultatului procesului de precalificare. Companiile aflate pe lista scurtă vor fi invitate să intre în posesia "Cererii de Oferte", care va descrie întregul proces de selecţie şi angajare de servicii de consultanţă în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb