MECMA derulează Programul Naţional pentru captarea şi stocarea carbonului

C.P.
Fonduri Europene / 19 august 2010

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Planul sectorial cercetare-dezvoltare din industrie/2010 derulează "Programul Naţional pentru captarea şi stocarea carbonului (Carbon Capture and Storage-CCS) cu orizont de timp 2020".

Acest proiect îşi propune analizarea posibilităţilor de implementare a tehnologiilor de captare şi stocare a dioxidului de carbon în condiţiile concrete din ţara noastră, atât din punct de vedere a integrării instalaţiilor de captare si transport la sursele care emit cantităţi semnificative de gaze cu efect de seră, cât si a stocării în structurile geologice adecvate. Un alt obiect îl reprezintă pregătirea documentelor necesare pentru elaborarea aplicaţiei privind implementarea unui proiect demonstrativ CCS în România.

Programul Naţional pentru captarea şi stocarea carbonului (Carbon Capture and Storage - CCS) cu orizont de timp 2020 este promovat de MECMA în contextul pregătirii României pentru aplicarea Directivei 2009/31/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, parte a pachetului "Energie - Schimbări Climatice", privind stocarea geologică a dioxidului de carbon (CCS), care stabileşte cadrul juridic pentru stocarea geologică sigură, sub aspectul protecţiei mediului, a dioxidului de carbon.

Pentru promovarea tehnologiilor CCS, Uniunea Europeană susţine financiar dezvoltarea unui număr de proiecte demonstrative prin Planul European de Relansare Economică (European Economic Recovery Plan - EEPR) şi prin Programul privind finanţarea proiectelor demonstrative CCS din rezerva de nou intraţi - NER 300.

Cele două surse de co-finanţare, respectiv EEPR şi NER 300, inclusiv Fondurile Structurale şi de Coeziune, nu pot depăşi 50% din totalul costurilor asociate unui astfel de proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb