Medalii tricolore la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Ziarul BURSA #Cultură / 4 septembrie 2019

Medalii tricolore la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Septembrie debutează cu veşti bune dinspre elevii de top din ţara noastră. Lotul olimpic a înregistrat o nouă performanţă la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), obţinând o medalie de aur şi trei medalii de argint la ediţia din acest an. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Gib Mihăescu" din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur.

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Mircea ce Bătrân" din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint. Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare).Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale "Ştiinţele Pământului", des-făşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti.

Potrivit MEN: "Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă".

La a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Daegu, în Coreea de Sud, au participat 163 de elevi din 41 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb