Media: Boeing şi-a avertizat clienţii de noi întârzieri în livrarea avioanelor 737 Max

A.F.
Companii / 12 iulie

Media: Boeing şi-a avertizat clienţii de noi întârzieri în livrarea avioanelor 737 Max

Constructorul american de avioane Boeing i-a informat pe unii clienţi care au comandat aparate 737 Max, ce urmau să fie livrate în 2025 şi 2026, că vor mai avea de aşteptat până când vor intra în posesia avioanelor, transmite Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar, conform Agerpres.

Potrivit surselor, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Boeing şi-a avertizat clienţii că vor apărea noi întârzieri, de trei până la şase luni, care se vor adăuga întârzierilor apărute deja în livrarea avioanelor 737 Max. În unele cazuri, avioanele care erau programate să fie livrare anul următor au fost amânate pentru 2026.

Întârzierile au devenit ceva normal în industria aerospaţială în condiţiile în care producătorii de avioane şi motoare se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu componente şi materii prime, deficit de personal şi alte turbulenţe de pe piaţă moştenite din perioada pandemiei. Lipsa de noi avioane ar urma să fie un subiect fierbinte la Salonul Aeronautic Farnborough, care va începe pe 22 iulie, o schimbare semnificativă faţă de anunţurile privind contractele răsunătoare care în mod normal domină saloanele aeronautice.

Boeing a decis să reducă ritmul de producţie după ce, în luna ianuarie, un avion 737 Max a evitat la limită o catastrofă, după ce o parte a fuzelajului pe care se afla un hublou s-a desprins după decolare. Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) nu va permite Boeing să majoreze producţia de avioane 737 Max dincolo de pragul de 38 de aparate pe lună, până când nu va fi convins de controalele de calitate introduse de producător şi că lanţurile de aprovizionare pot ţine pasul cu producţia.

Cu toate acestea, constructorul american a majorat uşor producţia, care în luna iunie a livrat cel mai mare număr de avioane de după incidentul din ianuarie. Creşterea livrărilor este vitală pentru Boeing care trebuie să îşi consolideze situaţia financiară, afectată de reducerea producţiei.

În cadrul Salonului Aeronautic Farnborough, desfăşurat în luna iulie 2018, TAROM a parafat o comandă fermă de cinci avioane Boeing 737 MAX 8, evaluate la 586 milioane de dolari, preţ de catalog.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb