Medicii veterinari, acuzaţi de monopol de către crescătorii de bovine

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii / 7 septembrie 2009

Crescătorii de bovine sunt nemulţumiţi de faptul că medicii veterinari practică tarife prea mari pentru unele servicii şi-i acuză de monopol, susţinând că nici nu au concurenţă şi nici nu-şi negociază tarifele. Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Mircea Ciurea, şi deputatul PD-L Mircia Giurgiu au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că vor face o serie de demersuri pentru îndreptarea situaţiei existente.

Domnul Ciurea a declarat, citat de Agerpres, că a solicitat sprijinul deputatului Mircia Giurgiu, în vederea emiterii unui act normativ prin care acele tarife pe care le stabileşte Colegiul Medicilor Veterinari să fie rezultatul unei negocieri dintre acesta şi Federaţia crescătorilor de bovine din România.

La rândul său, Mircia Giurgiu a susţinut că monopolul pe care îl reclamă fermierii va fi subiectul unei analize în Camera Deputaţilor: "Am discutat în Comisia pentru agricultură în această săptămână şi am hotărât cu colegii să încercăm să mediem acest conflict. Îl vom invita la discuţii şi pe preşedintele Consiliului Concurenţei iar dacă nu vom ajunge la o înţelegere, atunci va fi nevoie de schimbarea legii, în aşa fel încât şi fermierii să poată participa la negocieri şi să nu fie obligaţi să accepte preţurile impuse de Colegiul Medicilor Veterinari din România".

Mircea Ciurea a arătat că, de exemplu, pentru faptul că emite un simplu formular de mişcare în cazul vânzării a zece vaci, medicul veterinar percepe un tarif de circa 300 de lei, deşi este vorba de un singur document în care înşiră numerele matricole ale animalelor. O altă doleanţă a crescătorilor de animale o reprezintă obţinerea unor garanţii guvernamentale pentru împrumuturi cu care federaţia să-şi construiască unităţi de procesare a laptelui

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb