MediNav a atras în total 350.000 de euro cu care urmăreşte scalarea în România a asistentului digital pentru medici

G.D.
Companii / 16 decembrie 2022

MediNav a atras în total 350.000 de euro cu care urmăreşte scalarea în România a asistentului digital pentru medici

Growceanu, platformă de business angels, investeşte 80.000 de euro în startup-ul MedTech MediNav, în cadrul unei runde în valoare de 250.000 de euro. Lead investor este Overkill VC, cu o investiţie de 170.000 de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, până în prezent, startup-ul a atras 350.000 de euro de la Cleverage VC, Overkill VC şi angel investors. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru dezvoltarea produsului, dar şi pentru vânzări şi marketing.

Startup-ul MediNav a fost fondat în anul 2020 de către Wanda Fiat - CEO & AI - şi Adrian Cuzman - CTO.

Folosind inteligenţa artificială, MediNav eficientizează timpul pe care medicii îl petrec pentru a scrie rapoarte şi fişe de evaluare ale pacienţilor. Prin intermediul soluţiei AI, medicul dictează rezultatele evaluărilor, iar MediNav extrage datele relevante şi le introduce structurat în raport. Dacă este vorba de o ecografie sau o consultaţie cu mai multe câmpuri separate, MediNav extrage şi separă informaţia şi o notează unde trebuie să apară. La final, medicul verifică, corectează şi salvează rezultatele înainte de a le trimite în sistemul medical al spitalului sau clinicii, iar astfel asistentul digital MediNav învaţă din greşeli şi devine mai bun.

Medicii radiologi care folosesc MediNav economisesc cel puţin 40% din timpul de scriere al unui rezultat, iar în urgenţe MediNav reduce de 3 ori timpul de completare a unei fişe de ambulanţă.

Asistentul MediNav funcţionează pe laptop, tabletă sau smartphone fără să fie necesar un microfon dedicat.

"În contextul lipsei de personal medical şi a suprasolicitării medicilor din sistem, soluţia MediNav este binevenită nu doar în România ci şi în multe ţări mai dezvoltate din Europa şi nu numai. Un alt argument pentru care am ales să investim în acest start-up este echipa pe care o are, oameni foarte bine pregătiţi în tehnologie, business şi vânzări", afirmă Ciprian Man, unul dintre investitori şi fondatorii Growceanu.

Pentru 2023, MediNav are în plan adaptarea produsului pentru cel puţin încă o limbă şi extindere comercială în Germania şi/sau America Latină. De asemenea, compania urmăreşte extinderea spre specializări mai complexe cum ar fi cardiologia şi urgenţele unde pacientul face mai multe investigaţii diferite în cadrul unui singur consult.

"Suntem foarte încântaţi că prin această rundă de finanţare am accelerat dezvoltarea MediNav şi am adăugat un grup fantastic de investitori în echipa noastră", declară Wanda Fiat cofondator şi CEO, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb