BURSA Analytics

MedLife - printre cele mai bune evoluţii din BET

F.D.
BURSA Analytics / 23 august

MedLife - printre cele mai bune evoluţii din BET

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14 - 21 AUGUST 2024

Alin Brendea, Prime Transaction: "Există aşteptări pozitive privind confirmarea dinamicii bune a profitabiliăţii activităţii societăţii din primul trimestru"

Titlurile reţelei de servicii medicale private MedLife (M) au înregistrat un randament de 4,13%, în perioada 14 - 21 august, în raport cu moneda euro, clasându-se în topul celor mai mari zece aprecieri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul avut în vedere.

Alin Brendea, directorul de operaţiuni al casei de brokeraj Prime Transaction a scris, în ultima sa analiză: "MedLife a recuperat scăderea din timpul episodului de corecţie, revenind în zona maximelor istorice. Acest nivel pare unul de consolidare a cotaţiei în aşteptarea publicării rezultatelor financiare semestriale (...) Există aşteptări pozitive dinspre companie pentru confirmarea dinamicii bune a profitabiliăţii activităţii din primul trimestru, fapt ce probabil va alimenta piaţa cu ordine de cumpărare până la momentul publicării rezultatelor semestriale".

Prestatorul de servicii medicale private îşi va publica rezultatele aferente primului semestru al anului în data de 30 august.

MedLife şi-a bugetat un profit de 21,8 milioane lei pentru acest an, faţă de o pierdere anul trecut

Pentru primele trei luni ale anului, MedLife a raportat o cifră de afaceri de 646,6 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de cea din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce profitul net a fost de 13,1 milioane lei, în creştere cu 55,5%. La nivel individual, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net de 4,1 milioane lei, faţă de o pierdere de 3,8 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut. Pentru acest an, prestatorul de servicii medicale şi-a bugetat venituri operaţionale consolidate de 2,62 milioane de lei, cu 18% peste cele din 2023 şi un profit net de 21,8 milioane lei, faţă de o pierdere de 4,2 milioane lei în anul trecut.

La finele lunii iunie, fondurile de pensii Pilon II aveau 38,9% din MedLife, cea mai mare deţinere ale fondurilor de pensii private obligatorii în capitalul unei companii de la BVB. Familia Marcu are aproape 40% din prestatorul de servicii medicale după cum reiese din ultimele raportări de la BVB.

Indici - apreciere de 2,09% pentru BET

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 2,09%, în vreme ce indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,79%, în intervalul avut în vedere. Indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 2%, în perioada 14 - 21 august.

One United Properties - cel mai mare randament dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB

Acţiunile One United Properties se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 14 - 21 august, cu o creştere de 5,05%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se clasează titlurile UCM Reşiţa, cu un randament de 4,82%, iar pe poziţia a treia se află acţiunile Carbochim, ce au urcat cu 4,55%, în raport cu euro, în perioada avută în vedere.

Fonduri de investiţii - randament de 8,33% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 13 - 20 august, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 8,33%. Titlurile Active Dinamic s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 3,01%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET- FI Index, care au urcat cu 2,2%.

Bitcoin a avut o creştere de 4,04%, în perioada 14 - 21 august, iar cotaţia aurului a urcat cu 0,51%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,02%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb