Titlurile reţelei de servicii medicale private MedLife (M) au înregistrat un randament de 4,13%, în perioada 14 - 21 august, în raport cu moneda euro, clasându-se în topul celor mai mari zece aprecieri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul avut în vedere.
Alin Brendea, directorul de operaţiuni al casei de brokeraj Prime Transaction a scris, în ultima sa analiză: "MedLife a recuperat scăderea din timpul episodului de corecţie, revenind în zona maximelor istorice. Acest nivel pare unul de consolidare a cotaţiei în aşteptarea publicării rezultatelor financiare semestriale (...) Există aşteptări pozitive dinspre companie pentru confirmarea dinamicii bune a profitabiliăţii activităţii din primul trimestru, fapt ce probabil va alimenta piaţa cu ordine de cumpărare până la momentul publicării rezultatelor semestriale".
Prestatorul de servicii medicale private îşi va publica rezultatele aferente primului semestru al anului în data de 30 august.
• MedLife şi-a bugetat un profit de 21,8 milioane lei pentru acest an, faţă de o pierdere anul trecut
Pentru primele trei luni ale anului, MedLife a raportat o cifră de afaceri de 646,6 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de cea din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce profitul net a fost de 13,1 milioane lei, în creştere cu 55,5%. La nivel individual, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net de 4,1 milioane lei, faţă de o pierdere de 3,8 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut. Pentru acest an, prestatorul de servicii medicale şi-a bugetat venituri operaţionale consolidate de 2,62 milioane de lei, cu 18% peste cele din 2023 şi un profit net de 21,8 milioane lei, faţă de o pierdere de 4,2 milioane lei în anul trecut.
La finele lunii iunie, fondurile de pensii Pilon II aveau 38,9% din MedLife, cea mai mare deţinere ale fondurilor de pensii private obligatorii în capitalul unei companii de la BVB. Familia Marcu are aproape 40% din prestatorul de servicii medicale după cum reiese din ultimele raportări de la BVB.
• Indici - apreciere de 2,09% pentru BET
Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 2,09%, în vreme ce indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,79%, în intervalul avut în vedere. Indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 2%, în perioada 14 - 21 august.
• One United Properties - cel mai mare randament dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB
Acţiunile One United Properties se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 14 - 21 august, cu o creştere de 5,05%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se clasează titlurile UCM Reşiţa, cu un randament de 4,82%, iar pe poziţia a treia se află acţiunile Carbochim, ce au urcat cu 4,55%, în raport cu euro, în perioada avută în vedere.
• Fonduri de investiţii - randament de 8,33% pentru FDI Audas Piscator
Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 13 - 20 august, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 8,33%. Titlurile Active Dinamic s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 3,01%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET- FI Index, care au urcat cu 2,2%.
Bitcoin a avut o creştere de 4,04%, în perioada 14 - 21 august, iar cotaţia aurului a urcat cu 0,51%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,02%, în intervalul de timp precizat.
Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.