MedLife semnează preluarea integrală a Spitalului OncoCard Braşov

S.B.
Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2021

MedLife semnează preluarea integrală a Spitalului OncoCard Braşov

MedLife anunţă reluarea procesului de achiziţie a Spitalului OncoCard Braşov, prin semnarea contractului de preluare a 100% din acţiunile grupului, într-un comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, discuţiile pentru preluarea OncoCard au fost iniţiate încă de la finalul anului 2019, însă au fost amânate în contextul pandemiei de COVID-19 şi reluate anul acesta.

În prezent, tranzacţia de preluare a Spitalului OncoCard este derulată de către Policilnica de Diagnostic Rapid, prima companie preluată de către Grupul MedLife ca urmare a unui proces de achiziţie. Odată cu definitivarea tranzacţiei şi integrarea în cadrul Grupului MedLife, evoluţia PDR Braşov a fost una spectaculoasă, compania ajungând în scurt timp în top 10 operatori medicali la nivel naţional.

"De mai bine de zece ani aducem alături de noi medici antreprenori din întreaga ţară pentru a dezvolta capitalul românesc. Astăzi, dincolo de faptul că am reuşit să dezvoltăm cea mai mare comunitate de antreprenori români din sectorul medical privat, asistăm şi la o replicare a strategiei noastre de achiziţii la nivelul companiilor integrate în grup. Şi suntem foarte mândri de ceea ce am reuşit să construim. Este dovada faptului că strategia pe care am urmat-o, aceea de a păstra managementul fondator, de a merge împreună şi de a creşte accelerat, a fost una câştigătoare. Şi avem convingerea că vom putea replica acest model şi la nivel regional" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO al Grupului MedLife.

"Semnarea contractului de preluare a spitalului OncoCard, unul dintre cei mai mari operatori din zona de oncologie la nivel naţional reprezintă cea mai importantă realizare a noastră, a PDR Braşov, de la înfiinţare şi până în prezent. Sunt unul dintre fondatori şi sunt mândru să fac parte din comunitatea de antreprenori MedLife şi să pun umărul la dezvoltarea acestui ecosistem în sectorul medical privat" a declarat Mihai Vârciu, medic fondator al grupului de clinici PDR Braşov, companie parte din grupul MedLife.

Înfiinţat în 2012, Spitalul OncoCard se bazează pe un concept inovator de medicină integrativă care începe din faza de diagnosticare a pacientului oncologic şi acoperă toată perioada de terapii active specifice. Unitatea medicală include ambulatoriu de specialitate, secţie de chirurgie oncologică, departamentele de hematologie, radioterapie şi imagistică medicală, dar şi un laborator propriu, utilizat intern pentru pacienţii internaţi. De asemenea, OncoCard dispune de tehnologie de ultimă generaţie care permite realizarea de investigaţii imagistice de înaltă precizie, inclusiv PET/CT şi scintigrafii, şi tratamente ţintite de tip IMRT, RapidArc sau radioterapie convenţională tridimensională.

De la deschidere şi până la momentul actual au fost facute investiţii în valoare de 24 de milioane de euro în Spitalul OncoCard. La nivelul anului 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 56,4 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de anul 2019.

"Misiunea noastră este de a fi în slujba permanentă a pacienţilor şi de a furniza servicii medicale la cel mai înalt nivel de performanţă, astfel încât să reuşim să insuflăm acestora încredere, curaj, dorinţa de a lupta, de a învinge boala şi de a reda încredarea în viaţă. Încă de la primele discuţii cu MedLife, am ştiut că şi obiectivul lor este acelaşi, de aceea am avut încredere în acest parteneriat şi l-am dus mai departe. În fiecare zi ne propunem să devenim etalon al calităţii la nivelul serviciilor medicale pe care le oferim, iar alături de MedLife vom continua acest drum, ajungând la tot mai mulţi pacienţi care au nevoie de noi", a declarat Raluca Butuza, proprietarul acţiunilor OncoCard Brasov.

Tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei. Odată aprobată, aceasta poate deveni a doua cea mai importantă tranzacţie a grupului MedLife din 2021, după aprobarea Neolife.

"Aşa cum anunţam acţionarii noştri, avem în derulare încă 2-3 tranzacţii de M&A importante. Turăm motoarele şi investim în mărirea reţelei din România, care este deja substanţial mai mare decât orice altă reţea privată, cu o acoperire net superioară la nivel de judeţ şi în Capitală. Dorim ca abonaţii noştri, persoane fizice sau angajaţi ai companiilor partenere să ştie că pot ajunge cu maşina în cel mult o oră la una dintre unităţile medicale MedLife, indiferent de locul în care s-ar afla.Totodată, dorim să ne consolidăm prezenţa în afara graniţelor. După mai bine de zece ani în care am fost lider naţional, este momentul să demonstrăm că putem deveni unul dintre liderii regionali", a mai declarat Mihai Marcu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ar mai trebui integrate si achizitiile astea

    1. Anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb