Mega-interviul lui Tucker Carlson, un mega-fâs

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 9 februarie

Sorin Rosca Stanescu

Interviul lui Tucker Carlson se pare că a fost urmărit cu mare interes de 100 de milioane de telespectatori. Dar, în final, ce au aflat ei nou?

Vladimir Putin a explicat a nu ştiu câta oară, cu aceleaşi argumente, că lupta împotriva neonazismului şi protejarea populaţiei de origine rusă sunt motivele care l-au determinat să declanşeze războiul împotriva Ucrainei. Le ştiam pe de rost din alte declaraţii. Şi-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că Federaţia Rusă nu a fost primită în NATO. A mai făcut-o şi altă dată. În repetate rânduri, s-a referit la faimosul summit NATO de la Bucureşti, unde un înalt oficial a vorbit despre extindere, referindu-se la Ucraina şi la Georgia. Am mai aflat, dar nu e nimic nou sub soare, că Federaţia Rusă era, înaintea declanşării războiului, deranjată de avansarea NATO către est şi de amplasarea scutului antirachetă de la Deveselu. În paranteză fie spus, ca prim rezultat al agresiunii împotriva Ucrainei asistăm, prin includerea în NATO a statelor scandinave, la o mărire exponenţială a frontierelor NATO din proximitatea Federaţiei Ruse.

Ne-ar putea interesa sau chiar preocupa poziţia adoptată de Vladimir Putin în legătură cu teritoriul Ucrainei, un stat despre care el afirmă că ar fi fost inventat şi care de fapt înglobează teritorii lipite de fosta republică socialistă şi care, istoric vorbind, ar aparţine fie Rusiei, fie României, fie Ungariei. Şi aceste circumstanţe istorice sunt de mult timp cunoscute şi au fost făcute publice în mod repetat de către noul ţar al Rusiei. Nici măcar povestea legată de Transilvania, care ar putea să îi irite pe mulţi dintre concetăţenii mei, nu reprezintă vreo noutate. Nu este prima dată când Vladimir Putin încearcă să inflameze relaţiile româno-ungare referindu-se la Ardeal şi la Tratatul de la Trianon.

Ar putea să pară senzaţională, dar nu e, afirmaţia că Federaţia Rusă este oricând gata să încheie sub asistenţă internaţională un trata de pace cu Ucraina. Putin a repetat de mai multe ori că nu va invada Ucraina, deşi a făcut-o. La fel, repetă obsedant că este decis să ordone încetarea ostilităţilor, dar este evident că nu are această intenţie. Mai ales acum, când a concentrat din nou o uriaşă armată de invazie în scopul explicit de a iniţia o ofensivă.

Probabil că intenţia cunoscutului gazetar american nu a fost aceea de a îl mediatiza pe Vladimir Putin şi eventual de a obţine în favoarea acestuia un efect de simpatie din partea opiniei publice occidentale. Cred cu tărie că a urmărit doar un mare succes de presă, pe care desigur l-a şi obţinut, beneficiind de oportunitatea unei simpatii pe care nu întâmplător i-o poartă liderul rus. O simpatie care i-a deschis lui Tucker Carlson porţile Kremlinului, pe care mă îndoiesc că le-ar fi confundat, aşa cum insinuează unii, cu porţile raiului. Din păcate, acest mare succes în plan publicistic, care este în sine realizarea unui mega-interviu cu Vladimir Putin şi distribuirea acestui în întreaga lume, nu aduce cu sine niciun factor de noutate.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. adica este in regula ca stransoarea Anacondei sa sugrume incetul cu incetul o tara precum Rusia apropiindu-se cu baze militare “defensive” de granitele tale?!

    tu daca ai vedea ca un sarpe viclean se incolaceste in jurul tau in timp ce iti spoteste vorbe mieroase, l-ai lasa in pace ca un naiv sau l-ai taia in 2?

    mai multa obiectivate dnule Stanescu 

    1. Nu cere celui ce nu are.Nu-l cunosti?

      Of, of...mai tuker...

      Pt Romania ce numesti tu stransoarea anacondei de fapt a fost scaparea spre DEMOCRATIE si LIBERTATE de sub jugul comunist. 

    un mega-fâs ??

    invidia si preconceptia nu prea merge,

    cu jurnalismul adevarat  

    Cam ce noitati doreai d-le fost Secu, Rosca Stanescu sa iti spuna Putin la intebarile mereu aceleași ale presei? Ce l-ai fi întrebat d-ta pe Putin? Si ce asteptari ai avea de la Putin intrucat in articol te repeti cu copy paste? Putin, daca ai avut rabdare sa citesti cu mintea limpede intreg interviyl, a caracterizat, a comunicat Adm SUA ca se ridică puteri economice si militare noi unde nici nu te poti gandi si ca vremea supremației SUA s-a dus. Si a dat exemplu Indonezia cu ai ei 600 mil locuitori. A scrie ca interviul a fost un mare FAS dovedește ca ramai totusi un ziarist, jurnalist de mana a treia

    Interviul cu pricina nu poate avea nici un impact asupra nimanui sau poate doar asupra tuturor americanilor care acum nu mai au nici o indoiala .Trup si Tucker sunt trumpisti .

    1. putinisti?

      Impactul va fi major,

      se estimeaza minimum 200 milioane de vizionari a interviului 

      vizionari integrale ? nu cred

    Premeditat sau nu Putin face o imensa greseala prin a arata lumii sustinerea sa acordata lui Trump .

    1. E dictator.. si nu are toate mintea clara...e orbit de putere si crede ca tot ce spune el este ADEVARAT...

    Adică nu:), acest interviu nu este nici măcar un micro fâs, având în vedere audiența.

    L-am citit în integralitatea lui în Bursa (traducere binevenita chiar și în varianta imperfecta oferită de Google) și, da, a adus și informații noi chiar și pentru cei interesați de la început despre cauzele profunde ale acestui război fratricid  

    Poate vine și episodul 2, cu un interviu de 2 ore luat de Tucker lui Biden :)) sau Victoriei Nuland, cu al ei celebru F__k Eu din 2014, când cu Maidanul ucrainean, sau lui Boris Johnson.

    Să vedem cine din punctul lor de vedere a pus paie pe foc. Că focul l-a aprins Putin, dar paiele rămân:) 

    1. fratricid nefratricid, cand frate-tau iti zice sa iesi afara de la el din casa, iesi. ucraina a votat intrarea in eu si nato. rusnacia nu pricepe ca "fratele" are dreptul la viata personala

      si eu l-am citit ca e bine sa stii cum gandeste dusmanul tau. nu inseamna ca cred o iota. putin e antrenat de kgb sa minta sa manipuleze, si carlson i-a dat ocazia pe tava.

      Sunt frați gemeni siamezi legați anatomic unul de altul.

      Nu pot fi despărțiți decât prin operație chirurgicală, dureroasă și costisitoare după cum se vede. 

      Dacă operația a reușit sau nu, primul indiciu ar fi ca ucrainenii să gavareasca în limba lor ucraineană:) Nu e cazul. 

      E ca și cum am spune că moldovenii noștri să vorbească în moldovenește și fără accent :)

      "moldovenii nostri" vezi alta greseala. moldovenii nu mai sunt ai nostri de mult. sunt o tara independenta care dc azi ar vota sa se alipeasca la Romania ar spune NU. Exact la fel cu ucraina si rusia.si e o limba ucraineana in ucraina. multi stiu si rusa ok, dar limba oficiala e ucraineana. seamana ucraienana cu rusa, cum seamana romana cu italiana si?

      Nu e aceeași mâncare de pește. Noi no parlare et capisco italiana da capo al fine.

      La ucraineni e doar o Mărie cu altă pălărie. 

      Ucraineana e un fel de dialect regional al rusei, impregnat cu ceva poloneză din perioada când au fost sub polonezi. 

      E limbă rusă veche în cea mai mare parte și folosesc h în loc de g. L-ai auzit pe Zele cum se screme să vorbească ucraineană, dar poate și pe refugiații de la noi care gavaresc clar rusește. 

      Marele Gogol de origine ucraineană și-a scris capodopera în rusă pentru că asta era limba literară.

      Ar trebui să fie Hohol :) în ucraineană, adică porecla dată la mișto de ruși fraților de sânge.  

      nu e la misto, e la batjocura

      O fi și așa, pentru că vorbesc cu h.

      Așa cum unii papagali de doi lei de la noi zic românilor din Moldova șoldoveni din cauza accentului, dar nu neapărat cu dispreț. 

      Asta doar că vorbesc cu ș în loc de c și i în loc de e.

      Și ce frumos sună Și mai fași tu :) 

      da, noi nu avem dispret fata de moldoveni. dar rusii au fata de ucrainieni. ii considerau si pe vremea urss cetateni de rangul II. motiv pt care ucrainienii nici nu vor sa mai auda de urss. si pe noi ne considera rusii si acum "limitrofi". tot la dispret.

      asta nu inteleg conducatorii rusi...alde putin si gasca lui de imbogatiti

    Nu pot sa nu-mi amintesc cum , cu câteva zile înainte de a cădea Caritasul ați avut un reportaj pe aceasta tema (Caritas) la postul național într-un interval orar de maxima audienta în care incerand sa păreți nepartinitor ați declarat : " La Cluj am vazut Romani fericiți !"

     

    Concluzia la care am ajuns cititnd toate comentariile: nemultumirea in eu si us e fooooarte mare. Se gasesc motive, cu woke cu antivax si etc, dar cred ca motivele reale de nemultumire si de ridicare a acestor partide extrema dreapta, sunt mult mai aproape de casa:

    - scaderea continua a nivelului de trai, astfel incat acum avem in us prima generatie care nu mai spera la o viata mai buna decat parintii lor. la noi in RO nu stam mai bn dc ii intrebi pe tineri 

    -inflatie  

    -incertitudine: pandemie, razboi, inflatie, dobanzi mari la credite cand le iei, dobanzi mai mici ca inflatia cand pui banii n banca 

    - o economie mondiala dar mai ales de US vorbesc acum , bazata pe funny money si inginerii financiare, de unde castiga mai ales cei ce stiu sa profite de asa ceva, asa zisii investitori sofisticati, restul raman tot mai in urma  

    -marirea tot mai mare a diferentelor intre saraci si bogati, in fapt in US 50% din populatie are 94% din asset-uri, iar cele mai multe datorii le au ceilalti 50%, saracii. la noi nu exista atatea statistici, dar vedem cum bogatii se indeparteaza tot mai mult de restul lumii, in pandemie au facut unii bani cu lopata. 

    - asta in timp ce liderii stau si se piaptana, cand tara arde. ne bagam in datorii tot mai mari cu inflatie si scaderea nivelului de trai in timp ce tinerii ne pleaca din tara cu miile

    deci nu va mirati ca nemultumirea e la cote maxime. si tot ce se vrea e "schimbarea sistemului". sistemul ar trebui sa inteleaga ca nu mai merge asa, sau, mai devreme sau mai tarziu va fi schimbat. si nu cred ca va fi mai bine.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb