MEMORANDUM DE COLABORARE CONAF-MEC Ore de educaţie antreprenorială în şcoli

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 21 noiembrie 2019

Cristina Chiriac, preşedintele CONAF, şi Monica Anisie, Ministrul Educaţiei.

Cristina Chiriac, preşedintele CONAF, şi Monica Anisie, Ministrul Educaţiei.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) au discutat, marţi seara, încheierea unui Memorandum de colaborare ce presupune introducerea orelor de educaţie antreprenorială în şcoli.

În cadrul lansării volumului "Educaţie antreprenorială. Şcoala de business", CONAF a anunţat că se alătură MEC în procesul de elaborare a strategiei naţionale pentru educaţie antreprenorială. Pactul pentru Educaţie Antreprenorială va fi parte a Pactului pentru Muncă şi va fi semnat la invitaţia ministrului Educaţiei, Monica Anisie, într-un cadru oficial, la Ministerul Educaţiei, arată un comunicat al CONAF. Acesta arată că Memorandumul de Colaborare presupune introducerea orelor de educaţie antreprenorială în învăţământul secundar, vocaţional, liceal, dual şi universitar.

Ministrul de resort Monica Anisie a precizat: "Mă alătur acestei iniţiative şi voi semna pactul, întrucât cred cu tărie în necesitatea dezvoltării unei culturi antreprenoriale în Româ-nia şi a unei educaţii care să susţină dezvoltarea tinerilor".

În ultimii zece ani, au fost implementate iniţiative pentru promovarea educaţiei antreprenoriale, însă acţiunile în această direcţie sunt dis-parate, neexistând o coordonare şi o coerenţă între ele, a subliniat Cristina Chiriac, fondatoarea CONAF, adăugând: "Sprijinirea antreprenoriatului nu a fost niciodată mai importantă ca acum. Consolidarea educaţiei antreprenoriale în şcoli, instituţii de învăţământ profesional şi universităţi va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre".

CONAF trage un semnal de alarmă, evidenţiind că pes-te 83.000 de firme şi PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comerţului în perioada ianuarie-septembrie din acest an, cu 42% mai multe faţă de anul trecut. Este un record negativ pentru economia românească, iar soluţia este încurajarea educaţiei antreprenoriale şi a mediului de business, subliniază sursa citată.

Modificarea legislaţiei în domeniul fiscalităţii pentru creşterea câştigului salarial, luarea unor măsuri fiscal-bugetare care să stimuleze investiţiile, implementarea pe scară largă a unui sistem dual de învăţământ calibrat pe nevoile antreprenorilor, atragerea de forţă de muncă din străinătate, dar şi alocarea unui buget mai mare pentru educaţie se numără printre măsurile propuse şi agreate de reprezentanţi ai guvernului, administraţiei locale, patronate, antreprenori, multinaţionale, directori de companii şi reprezentanţi ai societăţii civile, în cadrul conferinţelor "Pactul pentru Muncă", organizate de CONAF şi Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) în această toamnă la Cluj, Bucureşti şi Iaşi. Această serie de conferinţe va continua şi anul viitor.

Cartea "Educaţie antreprenorială. Şcoala de business", scrisă de Cristina Chiriac, Adriana Ungureanu şi Silvia Daniela Pohrib a fost lansată, marţi seara, la Biblioteca Naţională, în prezenţa Monicăi Anisie, minis-trul Educaţiei, a lui Gheorghe Ialomiţianu, fostul ministru al Finanţelor şi a lui Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor din România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CONAF va face munca voluntara? Sau mai crestem nr de profesori, ca tot cresc iar salariile! Elevii abia invata la materiile din actuala programa scolara, iar de anul viitor inteleg ca se reduce numarul de ore de scoala dintr-o saptamana. Nu mai inteleg nimic. Poate ne lamureste ziarul BURSA!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb