MERKEL: "Pe măsură ce îmbătrânesc, societatea mă interesează mai mult decât ştiinţa"

J.P.
Internaţional / 18 noiembrie 2021

"Pe măsură ce îmbătrânesc, societatea mă interesează mai mult decât ştiinţa"

Acum pe cale să-şi părăsească funcţia, cancelarul Angela Merkel şi-a marcat cea de-a 50-a aniversare ascultând discurusul unui neurolog, iar cea de-a 60-a aniversare, discutând cu un istoric, conform Hotnews.

Într-un interviu acordat Agenţiei Reuters, dna Merkel a afirmat că, pe măsură ce ea, ca politiciană recunoscută ca fiind cerebrală, înaintează în vârstă, interesul său se îndepărtează de ştiinţele naturale, de care s-a ocupat într-o primă etapă a carierei sale. Acum în vârstă de 67 de ani, ea spune că a hotărât să-şi orienteze retragerea spre marile probleme ale dezvoltării de ordin social şi istoric.

"Acesta este domeniul asupra căruia gândurile mele se concentrează cel mai mult", a spus ea. "Cum putem înţelege cursul istoriei, cum putem face nişte comparaţii la nivel mondial? Cum a evoluat China în 2000 de ani? Dar Europa?"

Anterior, dna Merkel a dat de înţeles că s-ar putea întoarce la activitatea academică, dar ea a vorbit puţin despre ocupaţiile sale după ce va fi părăsit cancelaria, pe care a condus-o timp de 16 ani.

Marţi, s-a anunţat că, după părăsirea cancelariei, ea îşi va menţine nouă reprezentanţi pe bani publici, cu doi mai mult decât şi-a menţinut predecesorul său, Gerhard Schroeder, după ce s-a retras. Asta înseamnă că ea intenţionează să rămână activă.

Totuşi, ea nu va reveni la domeniul chimiei, pe care l-a studiat în Germania de Est, prin anii '80. A trecut prea mult timp, iar ea nu mai este la curent, deşi s-a declarat încântată de evoluţia acestui domeniu.

"Mă văd vorbind regulat despre relaţia dintre prosperitatea noastră, cercetare şi inovaţie, dar sunt sigură că nu voi depune niciun fel de activitate ştiinţifică", a mai spus ea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. MARS CURVO, MUIST O, SATANIȘTO. DE SA R VEDEA RELELE CARE LE AI FĂCUT AR FI URLET CA DE SIRENE ÎN TOATĂ LUMEA. NU DIN CAUZA TA TIRITURO SA ÎNCHIS ÎN CASA ÎNTR O CAMERA ÎNTUNECOASA ȘI FĂRĂ LUMINA ȘI SA SINUCIS FEMEIA LUI HELMUT KOHL. POATE POȚI DORMI BINE. DE CE NU AU VENIT COPII LA INMORMINTAREA LUI CA SA L VADĂ.. NU TU IAI SUPT PULA JISPO, MUIST O PINA LAI BĂGAT ÎN CĂRUCIOR CU ROTILE. NU TU AI DISTRUS EUROPA. NU TU AI ADUS TOȚI BALAURI ĂȘTIA NEGRI ÎN EUROPE, TOATE SPURCACIUNE LE, ARABI, SIRIENI, AFGANISTAN, PAKISTANEZI CA SA ȚI FUTA CURVE LE TALE DE NEMȚOAICEURITE, GRASE, BEȚIVE ȘI NESPĂLATE CA NU LE VREA NIMENI. TU ȘTII PREA BINE CA GERMANIA TA ESTE BLESTEMATA DE DUMNEZEU PENTRU CRIMELE FĂCUTE DE HITLER ÎN AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. TU ȘTII CA TARA TA ESTE PLINA DE HOMOSEXUALI ȘI PEDOFILI ȘI NU ARE CINE SA ȚI FUTA CURVO AI CELE TALE. CINE LA PUS PREȘEDINTE ÎN ROMÂNIA 2 MANDATE PESTE VOINȚA NOASTRĂ DE VOT A ROMANILOR CA SA NE SA RĂCEȘTI, SA NE FURI, SA NE DISTRUGI ECONOMIA, TRADIȚIILE ȘI CULTURA PE ACEST CRIMINAL ÎN SERIE, TRĂDĂTOR DE TARA, CĂLCĂTOR PESTE, CADAVRE, BIN LADEN DE LA COLECTIV, TRAFICANT DE COPII, BULANGIUL, POPONAR, MUIST, SATANIST, W. C. UL PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES, FETITA STEARPA DE LA COTROCENI. POATE POȚI DORMI BINE, SATANIȘTO, CHISOARCA, ZBIRCITA, UNEALTA LUI ANTICRIST. DRAGA REDACȚIE SA NU ȘTERGI ACEST TEXT ȘI MESAJ CA SA L CITEASCĂ TOȚI ROMANII SA ȘTIE CINE ESTE ACEASTA CURVA, MUISTA, SATANISTA, TIRFA. VA MULȚUMESC.

    1. Idiotule !!! Locul tău e la spitalul de nebuni !!!

    Din pacate societatea nu mai valoreaza nimic, totul e pentru stiinta, bani etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb